Nu är det så mina vänner att Chokladbollens-dag infaller på torsdag och jag tycker det är lite festligt med alla dessa sötsaksdagar, kanske ännu lite mera när det har med choklad att göra. 
Så därför tänkte jag bjuda på ett annorlunda och fantastiskt sätt att servera chokladbollar, nämligen friterade chokladbollar fullproppade med choklad, jag serverade dessa med färska jordgubbar och en kula glass. 
Jag kan säga att det var bland det godaste jag har ätit, rent av barnsligt gott. 
Den annars så goda chokladbollen nådde nu oanade höjder rent smakmässigt och detta skulle jag rekommendera till alla som gillar chokladbollar och friterat. 
Ett rolig och lite oväntad bakverk som kommer göra succé där hemma. 
Smaklig Spis!
 
Här hittar du fler härliga och spännande chokladbollsrecept. http://mykitchenstories.se/2017/may/10-svindlande-goda-chokladbollsrecept-att-gora-infor-chokladbollens-dag.html
 
 
 
 
 
 
 
Friterade Chokladbollar. 8-10 st.
 
ingredienser:
 
  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 3 dl havregryn
  • 1.1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
 
Frityrsmet:
 
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 dl kallt vatten
 
  • naturell olja till fritering
 
Såhär gör du:
 
  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Knåda ihop resten av ingredienserna till jämn smet.
  3. Tillsätt den smälta chokladen och rör tills allt är jämnt blandat.
  4. Forma till 8-10 lika stora bollar och låt stå i kylen ca 1timma.
  5. Rör ihop mjöl, bakpulver och vatten till frityrsmeten hastigt och ställ i kylen.
  6. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 170-180 grader. (ha alltid ett lock nära till hands och ingen köksfläkt igång.)
  7. Rulla chokladbollarna i frityrsmeten och fritera dem till gyllenbrun färg, kom ihåg att använda värmetåliga verktyg när du friterar.
  8. Låt rinna av på hushållspapper eller galler och servera sedan med önskade bär och gärna glass eller vispad grädde.
 
 
 
 
 
Ingredients:
 
Chocolate balls:
 
  • 100 g butter
  • 100 g chocolate
  • 90 g oatmeal
  • 135 g sugar
  • 1 tbsp vanilla sugar
  • 3 tbsp cocoa
 
Deep frying batter:
 
  • 60 g flour
  • 1/2 tbsp baking soda
  • 50 g cold water
 
  • natural oil for frying
 
Method:
 
  1. Melt chocolate over boling water or microwave carefully.
  2. Blend all the other ingredients to the chocolate bites well together.
  3. Add the melted chocolate and blend it well.
  4. Form 8-10 equally sized balls, chill in refrigerator for 1h to completely set.
  5. Beat together all ingredients to the deep frying batter, place in refrigerator för 30 minutes.
  6. Heat oil in a saucepan on mid high temperature to 170-180 degrees celsius.
  7. Dip and cover the chocolate bites in frying batter, and fry to gold brown color.
  8. Remove and drain on paper towels before serving, serve with berries and ice cream or whipped cream.
#1 - - Viktoria:

Åh så gott det ser ut! Det där måste jag våga mig på någon gång.

Svar: Ja men det tycker jag absolut att du ska! 😍
Gustav Lagerträd