Jag är en Nutellaälskare av rang, det finns få saker som jag är så svag för som just det. Jag gillar det både som tillbehör till pannkakor, croissanter, eller på glassen precis som den är, men bäst är den att baka med! 
Detta inlägg tar extra lång tid att skriva eftersom fatet med dagens bakverk står framför mig och jag behöver ta små pauser mellan skrivandet för att äta, ja ni hör! 
Det jag skulle komma till är att jag för första gången har gjort egen Nutella och jag vill bara säga en sak, och det är att jag aldrig någonsin kommer köpa mer, från och med nu är det bara den hemgjorda Nutellan som gäller. 
Så otroligt mycket smak och med lite salt i framhävs det rostade nötterna och chokladen och ger en sån fantastisk kombination. Nog för att det är gott precis som det är, men jag fyllde ett härligt nygräddad pajskal med Nutellan och skapade helt enkelt en Nutellapaj. Jag serverade denna härlighet med färska jordgubbar och lättvispad grädde. Blir du sugen så finner du receptet nedan. 
Hoppas det ska smaka! 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
 
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
 
Nutella:
 
  • 200 g hasselnötter
  • 50 g choklad (använde ljus)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk olja
  • Salt efter smak
 
Såhär gör du:
 
  1. Rosta hassenötterna i 200 grader i mitten av ugnen ca 5-7 min.
  2. Skala nötterna genom att rulla dom mot varandra i en kökshanduk.
  3. Smält chokladen och ställ åt sidan.
  4. Mixa nötterna i en matberedare eller mixer tills oljan börjar släppa och en lös nötmassa bildas, tillsätt resten av ingredienserna och mixa till jämn kräm.
  5. Häll i torr ren burk och låt svalna. (håller upp till en månad i en tät burk i kylen.)
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck eller kavla ut i önskad pajform, nagga botten på pajedegen och ställ i frysen ca 30 min.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min, (botten kommer fortfarande att vara ljus när den är färdiggräddad)
  9. Fyll det avsvalnade pajskalet med din hemgjorda nutella och ställ i kylen. 
  10. Servera med önskade bär och en klick grädde.
  11. Smaklig spis!
 
 
Ingredients:
 
Pie crust:
 
  • 30 g flour
  • 40 g potato flour
  • 50 g butter
 
Nutella:
 
  • 200 g hazelnuts
  • 50 g chocolate (i use milk chocolate)
  • 2 teaspoons vanilla sugar
  • 2 tbsp cocoa
  • 90 g icing sugar
  • 1 tbsp natural oil
  • pinch of salt
 
Method:
 
  1. Roast the hazelnuts in the middle of the oven in 200 degrees celsius for 5-7 minutes.
  2. Rub the hazelnuts in a kitchen towel to remove the skin.
  3. Melt the chocolate and set a side.
  4. Mix the peeled hazelnuts in a mixer to a oily paste (can take up to 10 minutes) then add the rest of the ingredients and mix it to smooth lovely nutella.
  5. Put the nutella in a clean and dry bowl, let set and cool down.
  6. Preheat oven to 175 degrees celsius.
  7. Knead all the ingredients to the pie crust by hand, roll the dough out with a rolling pin, and lift into a loos-bottomed pie tin, prick the base all over with a fork and put in the freezer for 30 minutes.
  8. Bake the pie crust in the middle of the oven for about 10-15 minutes.
  9. Let cool down.
  10. Pour the nutella into the baked pie crust and put in the refrigerator to set.
  11. Serve with berries and whipped cream.
  12. Bon appetit! 
Visa fler inlägg