Att baka är för mig avkopplande och jag försvinner liksom in i min egna lilla värld. Idag har jag haft en riktig bakdag och låtit inspirationen flöda fritt. Så idag tänkte jag bjuda på Rice Crispy Carmel rutor toppad med Nutella. Detta är riktiga små sockerbomber men jag tror det är precis det vi behöver nu! Det är som en lite uppdaterad version av NougatRutor som min kära mor alltid gjorde när jag var liten. 
Superenkla och fantastiskt goda! 






Ingredienser:

Risbotten:

- 6 dl puffat ris
- 100 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl ljust muscovadosocker 
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk sirap

Topping:

- 400 g nutella

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en form i storlek av en halv långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper.

Smält smöret.

Häll alla andra ingredienser till botten i en bunke och tillsätt det smälta, rör tills allt är jämnt fördelat.

Häll över i den klädda formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. 

Låt botten svalna helt och bred sedan ut nutellan över botten. Låt stelna och skär sedan i rutor. 
Förvara dessa härliga i frysen, om det blir några över.

Rent personligen tycker jag dom är ännu godare kalla. 




Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad. Idag var en sådan dag och då fick det blir en Choklad Trippelpaj, ja ni hör ju att denna härliga är fullsmockad med choklad i alla dess former. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon. 

Om man som jag är chokladälskare som inte kan få nog , ja då måste ni bara testa detta recept. 






Pajdeg:

- 100 g smör
- 2 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 dl muscovadosocker
- 1 msk vatten

Vitchokladkräm:

- 200 g vit choklad
- 4 dl grädde
- rivet skal från en lime 
- 200 g mascarpone 

Chokladtryfflar att toppa med:

- 200 g ljus choklad
- 1 dl grädde


- Hallon eller valfria bär att dekorera med.

Såhär gör du:

Riv den vita chokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar.
Slå grädden över den rivna vita chokladen vänta 30 sekunder och rör sedan till jämn smet. Ställ kallt minst 6 timmar.

Gör chokladganachen genom att riva den ljusa chokladen i en stor bunke, koka upp grädden och slå över chokladen, rör till jämn kräm och låt svalna och tjockna. 

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen och kavla eller tryck ut i en springform. Ställ i frysen en stund så rasar inte kanterna ner så lätt eller klä kanterna med en ram av folie. 
Nagga botten på pajen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt svalna.

När den vita chokladsmeten stått i kylen vispar du till en tjock krämig konstisens, rör ner mascarponen jämnt och häll över pajskalet. 

Toppa genom att spritsa ganachen på önskat sätt och dekorera med färska hallon.

Servera.



Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld. Idag tänkte jag bjuda på paj en kola och hallonpaj. Detta är ett lite omgjort recept av en klassisk Key Limepaj som vanligvis görs på en kexbotten och en fyllning bestående av lime och kondenserad mjölk. Jag gjorde min egna tolkning med syrliga hallon istället och resultatet är fantastiskt gott, jag toppade denna med italiensk maräng som jag brände av och dekorerade med färska hallon. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination.
Denna paj tror jag kan passa till höstens och sensommarens kräftskivor.
 
 
ingredienser:  
 
 
 
 
 
 
 
Pajcrust:
 
  • 200 g digistivekex
  • 100 g smör
 
Hallonfyllning:
 
  • 200 g hallon ( jag använda frysta )
  • En burk á 400 g kondenserad mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
 
Italiensk Marängtopping:
 
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
 
  • Hallon att dekorera med
 
 
Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret och kör digestivkexen i en matberedare eller smula för hand till småsmul. blanda smöret och smulet och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
 
Koka upp hallonen i en kastrull och passera genom finmaskig sil.
 
Blanda den kondenserade mjölken, äggulorna och ägget i en bunke försiktigt, häll sedan ner de passerade hallonen och rör till jämnt smet.
Häll över det gräddade pajskalet och ställ tillbaka i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Ställ för att svalna.
 
När pajen svalnat gör marängen.
Vispa äggvitorna på medelhastighet medan du kokar socker och vatten i en kastrull till 121 grader. häll med en tunn jämn stråle ner i marängen och fortsätt vispa på lite högre hastighet tills marängen svalnat.
 
Spritsa på önskat sätt över pajen och bränn av med en brännare. 
 
Toppa med färska hallon.
Redo att serveras och njut av en fantastiskt krämig och lyxig hallonpaj.  
 
 
Visa fler inlägg