Knäckig kokos- och jordgubbscobbler, ett riktigt vårtecken.

Publicerat i: Allmänt, Pajer bakblogg, bloglovin, cobbler, dessert, frasig, godast, jordgubb, knackig, knäckig, kokos, paj
En söndag med strålande sol och knoppande trädgård gör gott för själen, det skapar hos mig också ett vansinnigt bakbegär även fast det är synd att ställa sig inne en dag som denna. 

Idag blev det pajpremiär, ett bakverk som verkligen hör våren till. Jag längtar tills den första späda rabarbern som är så sagolik att göra en klassisk smulpaj på men idag fick det bli jordgubbscobbler. Detta är en av mina favoriter då jag smaksätter smuldegen med muscovadosocker och kokos som gör pajen sådär knäckig och frasig, jordgubb och kokos är en fantastisk smakkombination och gillar ni det lika mycket som jag måste ni bara testa detta recept. 






4 st.
Ingredienser:

Jordgubbsfyllningen:

- 400 g jordgubbar
- 3/4 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 tsk majsstärkelse 
- 4 tsk kallt vatten

Smuldegen:

- 1 dl muscovadosocker 
- 1.1/2 dl havregryn
- 1 dl kokos
- 3/4 dl mjöl
- 100 g smör


Såhär gör du:


Sätt ugnen på 175 grader.

Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg i kastrull ihop med sockret och vaniljsockret, rör ihop allt och låt stå ca 15 minuter utan värme.

Vispa ihop det kalla vattnet och majstärkelsen i en liten skål. 

Värm jordgubbarna och sockret på medelvärme tills de vattnats ur ordentligt och tillsätt sedan majstärkelseblandningen. 
Låt småputtra tills allt tjocknat och ta  sedan från värmen.

Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.

Portionera i fyra små pajformar.
Smula över smuldegen över och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Låt svalna något och servera ljumna gärna med en klick gräddglass. 





Vit-kladdkaka med färska jordgubbar och konjak.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Mjukakakor bakblogg, bloglovin, fantastisk, godast, hembakat, jordgubbar, kladdig, kladdkaka, vit kladdkaka, vitchoklad
När livet ibland får för många ingredienser är det svårt att hinna med allt, tyvärr var det huvudingrediensen som fick stryka på foten det vill säga bakningen och bloggandet. Men med nya och inspirerade tag ska jag nu ge mig in i en bakandet underbara värld igen som ni är varmt välkomna följa här. 

Dagen till ära har det bakats en ljuvlig vit-kladdkaka med det lilla extra, det vill säga konjak. 
Vitchoklad och konjak är är fantastisk smakkombination som hjälper varandra att blomma ut och bilda en perfekt smakupplevelse. Jag toppar denna kladdiga kaka med färska jordgubbar för lite extra fräschör. 
Med det önskar jag er en fortsatt härlig lördag och helg. 








Ingredienser:

- 150 g smör 
- 200 g choklad
- 1 dl creme fraiche 
- 2 msk konjak 
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl mjöl


Såhär gör du:


Sätt ugnen på 175 grader. 

Smöra och ströa en springform ca 25 cm.

Smält smöret och ta från plattan, tillsätt den vita chokladen och låt allt smälta samman under lätt omrörning. 

Häll alla ingredienser i en bunke och rör till jämn smet. 

Häll i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 

Låt kakan svalna ordentligt, gärna en stund i kylen. Då får den en perfekt kladdig men ändå fast konsistens. 

Servera med färska jordgubbar och njut av denna härliga dessert.

Visa fler inlägg