Jag är en av dom som faktiskt aldrig får nog av choklad och då helst mörk, hög kakaohaltig sådan. Ett underbart tips såhär i juletid är choklad tryffel som jag gjorde på mörk choklad men går självklart lika bra att göra på ljus.

Här kan man välja att smaksätta tryffeln med rom eller kanske amaretto eller varför inte kanel och flingsalt men jag valde att låta chokladen tala sitt egen ljuvliga kraftiga språk.

Ingredienser :
- 200 g mörk choklad
- 50 g smör
- 1 msk sirap
- 1 1/4 dl cream fraîche

Såhär gör du :

Smält chokladen och smöret över vattenbad , tag kastrullen från värmen och blanda ner sirap och cream fraîche, blanda ihop till en slät kräm.
Låt stå i kylen tills smeten är såpass att den går att spritsa, när du spritsat tryfflarna så pudrar du dom med kakao.
Förvara i kylen.

Njut ihop med ett gott glas rött eller härligt bubbel.

Här kommer de färdiga resultatet av gräddbullarna som jag gjorde och för att citera min far och sambo så smakar de faktiskt som dom man köper i butik, bra betyg tycker jag !

Ingredienser :
- 1 dl äggvita (ca 3 ägg)
- 1 dl socker
- 3 gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker

Choklad efter smak att doppa bullarna i.
Rån att spritsa bullarna på.


Såhär gör du :

Stansa ut rundlar som du sedan ska spritsa bullarna på i valfri storlek.

Lägg gelatinet i kallt vatten.

Vispa äggvita och socker länge och hårt tills smeten är fast och har satt sig ordentligt , gör marängtestet ( vänd på bunken och smeten ska sitta kvar )

Vispa sedan i vaniljsocker.
Krama ut gelatinet och smält det i micron, vispa ner det i smeten.
Spritsa smeten på rånen och ställ i kylen i 3 timmar så dom sätter sig ordentligt.

Smält choklad och doppa de små underverken ställ i kylen och låt chokladen stelna.


Njut sedan av dina underbara gräddbullar.

Visa fler inlägg