Vit chokladtryffel med apelsin och saffran, lyxigt julgodis.

Publicerat i: Allmänt apelsin, arla, baka, bakblogg, bloglovin, choklad, hembakat, härligt, julgodis, saffran, tryffel, tävling, vit choklad
Då var det äntligen första advent och jag kan tänka mig att det har bakats och doftar ljuvligt i många kök idag.
Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket. 
Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar med apelsin och saffran.
Dessa fantastiska tryfflar fullkomligen smälter i munnen och smakerna är som en symfoni av smaker med de perfekta tonerna. 


Jag fick för några veckor sedan det hedersamma uppdraget att hjälpa Arla att ta fram ett gott och spännande julgodis, detta är mitt bidrag och du kan också vara med och tävla med just ditt julgodis och vinna massa härliga priser. 
Ladda upp din bild med recept på instagram och hashtagga #arlajulgodis eller gå in på länken längst ner i inlägget. 





Ingredienser:


- 25 g smör
- 3/4 dl vispgrädde
- cest från 1 apelsin
- en halv påse saffran
- 300 g vitchoklad


Såhär gör du:


Klä en form ca 20x20 cm med folie.

Hacka eller riv den vita chokladen fint.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde, cest och saffran, låt allt koka upp. 

Tag från värmen tillsätt den vita chokladen och rör tills chokladen smält och allt är väl blandat. 

Häll i formen och låt stelna i kylen över natten. 



Choklad och mintkakor en riktig julfavorit här hemma.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor advent, baka, bakblogg, bakning, bloglovin, choklad, cookies, crinkle, godast, hembakat, jul, kakor, mint, småkakor
Jag hade den stora äran att få inspirera med jul och adventsbak i gårdagens Aftonbladet vilket var fantastiskt roligt. Jag bjöd på diverse godsaker, självklart med smak av jul. En av mina absoluta favoriter när det kommer till julsmåkakor är chocolate mint crinkle cookies eller choklad och mintkakor, en småkaka som både är krispig och seg och den ljuvliga smaken av mint och choklad gör en påmind om att julen närmar sig med stormsteg. Ett riktigt adventtips för er som ska baka i helgen. 










Ca 30 st.

Ingredienser:

- 100 g choklad
- 75 g smör
- 1.1/2 dl muscovadosocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 små ägg
- 3.1/2 dl mjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1.1/2 tsk pepparmintsarom

- strösocker och florsocker att rulla bollarna i. 



Såhär gör du:


Smält chokladen över vattenbad.

Rör smör, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker till jämn smet. 

Rör ner den smälta chokladen jämnt.

Skrapa ner från kanterna och rör ner äggen ordentligt. 

Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke och tillsätt i chokladsmeten rör återigen till jämn deg.

Tillsätt pepparmintsarom och rör återigen jämnt. 

Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kyl ca 2 timmar. (Den ska vara väldigt lös)

Sätt ugnen på 175 grader.

Rulla degen till 30 lika stora bollar och fördela på två baklpåtsklädda plåtar. 

Rulla bollarna först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. 

Grädda kakorna i ca 12 minuter i mitten av ugnen. 

Låt svalna på galler. 


Karamellpopcorn ett barnsligt gott snacks.

Publicerat i: Allmänt, Konfekt och godis bakblogg, bloglovin, godis, karamell, popcorn, salt, snacks, sött, tillbehör
Den gråa november torsdagen börjar gå mot sitt slut, en tät dimma har lagt sig och det är nästan lite kusligt ute. 
Då passar jag på att mysa till det riktigt ordentligt med karamelliserade popcorn, ett barnsligt gott snacks som jag brukar toppa kladdkakan med eller som ikväll njuta av dom precis som dom är. Otroligt gott med salta popcornen som får en härligt söt krispig karamell. 
Lätt och snabbt men akta er för karamellen som blir väldigt varm. 





Ingredienser:


- 1 påse micropop

- 50 g smör
- 2 dl socker


Såhär gör du:


Poppa popcornen.

Smält smör och socker i en teflonpanna och låt koka till gyllenbrun färg.

Häll genast i popcornen och rör tills den är jämnt "glaserade". 

Häll över på bakplåtspapper och låt svalna , bryt sedan och strö över brownien, kladdkakan eller njut av dom precis som dom är.
Visa fler inlägg