Dekoration är något jag lägger stor vikt vid, jag skulle kunna sträcka mig så långt som att säga att dekoration är en smakhöjare för vi äter faktist lika mycket med ögat och är något gott och inbjudande vackert så blir smaken ännu bättre. Jag brukar dekorera med nästan allt, frukt bär, choklad, praliner, macarons eller som idag minimaränger. Finns det något vackrare än maränger, dessa frasiga små bakverk som faktist är lika goda som vackra. Perfekta att dekorera med, därför bjuder jag idag på mitt favoritrecept. Härlig Lördag på er!
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
  • 1 dl äggvita
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker
  • Pastafärg för eventuell infärning.
 
Gör såhär:
 
  1. Sätt ugnen på 80-100 grader. 
  2. Vispa äggvita och citron till ett fast skum.
  3. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till fast blank maräng
  4. Tillsätt tillsist florsockret under fortsatt vispning.
  5. Spritsa i önskad form och storlek.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 60 min, eller tills dom är helt torra. (pastafärgen kan fortfarande kännas något klibbig men dem torkar sedan.)
Nu börjar man få lite hopp om att sommarn faktist är på antågande, solen värmer allt varmare och det blir ljusare för var dag som går, det är precis vad vi behöver just nu. Bara att få starta dagen med en kopp kaffe utomhus på trappen om så med lite varmare kläder men vad gör väll det när man har solen strålandes mot sig. 
Ikväll har jag haft fikagäster och då passar jag oftast på att testbaka lite nya recept och se vad betyget blir. 
Idag blev det en mörk chokladfondant som jag serverade med jordgubbar och vaniljglass, och jag måste nog erkänna att det är svårslaget med en ljummen chokladfondant som får sällskap av färska bär och glass.
Det liksom sjunger  och dansar i munnen, så idag bjuder jag på mitt bästa recept på chokladfondant med mörk choklad och en nypa havssalt. Hoppas det ska smaka.   
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g smör
  • 150 g mörkchoklad
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mjöl
  • 2 ägg + 2 äggulor
  • En rejäl nypa salt
 
Såhär gör du:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och mjöla fyra st suffle eller muffinsformar.
  3. Smält smör i en kastrull, ta från värmen och tillsätt den mörka chokladen, låt allt smälta samman.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Vispa ihop äggen och äggulorna lite snabbt.
  6. Rör ner chokladsmöret i de torra ingredienserna och sedan äggvispet, rör tills jämn smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-17 minuter.
  7. Låt svalna något och skär med en vass kniv runt kanterna och vänd ut muffinsarna.
  8. Servera med färska bär och vaniljglass.
 
 
 
Ingredients:
 
  • 100 g butter
  • 150 g dark chocolate
  • 45 g sugar
  • 40 g flour
  • 2 eggs + 2 egg yolks 
  • pinch of salt
 
Method:
 
  1. Prehet oven to 200 degrees celsius.
  2. Prepare four muffin tins with butter and flour.
  3. Melt butter and set a side add the chopped chocolate and stire to totally combine.
  4. Put all the dry ingredients in a medium bowl.
  5. Beat the eggs and egg yolks quick together.
  6. Add the chocolatebutter to the dry ingredients and stire to smooth batter, then add the eggs and blend to totally combine.
  7. Pour into the prepaired muffin tins and bake in the middle of the oven for about 15-17 minutes.
  8. Let cool down for 30 minutes and use a sharp knife around the side of each muffin and turn upside down.
  9. Serve with berries and ice cream.
 
Nu är det så mina vänner att Chokladbollens-dag infaller på torsdag och jag tycker det är lite festligt med alla dessa sötsaksdagar, kanske ännu lite mera när det har med choklad att göra. 
Så därför tänkte jag bjuda på ett annorlunda och fantastiskt sätt att servera chokladbollar, nämligen friterade chokladbollar fullproppade med choklad, jag serverade dessa med färska jordgubbar och en kula glass. 
Jag kan säga att det var bland det godaste jag har ätit, rent av barnsligt gott. 
Den annars så goda chokladbollen nådde nu oanade höjder rent smakmässigt och detta skulle jag rekommendera till alla som gillar chokladbollar och friterat. 
Ett rolig och lite oväntad bakverk som kommer göra succé där hemma. 
Smaklig Spis!
 
Här hittar du fler härliga och spännande chokladbollsrecept. http://mykitchenstories.se/2017/may/10-svindlande-goda-chokladbollsrecept-att-gora-infor-chokladbollens-dag.html
 
 
 
 
 
 
 
Friterade Chokladbollar. 8-10 st.
 
ingredienser:
 
  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 3 dl havregryn
  • 1.1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
 
Frityrsmet:
 
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 dl kallt vatten
 
  • naturell olja till fritering
 
Såhär gör du:
 
  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Knåda ihop resten av ingredienserna till jämn smet.
  3. Tillsätt den smälta chokladen och rör tills allt är jämnt blandat.
  4. Forma till 8-10 lika stora bollar och låt stå i kylen ca 1timma.
  5. Rör ihop mjöl, bakpulver och vatten till frityrsmeten hastigt och ställ i kylen.
  6. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 170-180 grader. (ha alltid ett lock nära till hands och ingen köksfläkt igång.)
  7. Rulla chokladbollarna i frityrsmeten och fritera dem till gyllenbrun färg, kom ihåg att använda värmetåliga verktyg när du friterar.
  8. Låt rinna av på hushållspapper eller galler och servera sedan med önskade bär och gärna glass eller vispad grädde.
 
 
 
 
 
Ingredients:
 
Chocolate balls:
 
  • 100 g butter
  • 100 g chocolate
  • 90 g oatmeal
  • 135 g sugar
  • 1 tbsp vanilla sugar
  • 3 tbsp cocoa
 
Deep frying batter:
 
  • 60 g flour
  • 1/2 tbsp baking soda
  • 50 g cold water
 
  • natural oil for frying
 
Method:
 
  1. Melt chocolate over boling water or microwave carefully.
  2. Blend all the other ingredients to the chocolate bites well together.
  3. Add the melted chocolate and blend it well.
  4. Form 8-10 equally sized balls, chill in refrigerator for 1h to completely set.
  5. Beat together all ingredients to the deep frying batter, place in refrigerator för 30 minutes.
  6. Heat oil in a saucepan on mid high temperature to 170-180 degrees celsius.
  7. Dip and cover the chocolate bites in frying batter, and fry to gold brown color.
  8. Remove and drain on paper towels before serving, serve with berries and ice cream or whipped cream.
Visa fler inlägg