Sega och knapriga jordnötskakor med vit choklad.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor amerikansk, bakblogg, bloglovin, godast, jordnötskaka, jordnötter, kakor, sega, småkaka, småkakor, vit choklad
När jag säger småkakor vad tänker ni på då ? 

Jag tänker på bland annat drömmar, hallongrottor, schackrutor och havreflarn. 
Men det finns en hel oupptäckt kakvärld som jag har tänkt att ge mig in i. 
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor med vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt. 
Gudomliga helt enkelt och perfekta.





Ingredienser:

- 225 g smör
- 200 g ljust muscovadosocker
- 200 g strösocker
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 240 g jordnötssmör
- 2.1/2 tsk bikarbonat
- 340 g mjöl
- 75 g grovt hackade jordnötter
- 75 g grovt hackad vit choklad

Såhär gör du:


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och sockret ordentligt luftigt.

Skrapa ner från kanterna.

Tillät äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.

Skrapa ner från kanterna.

Tillsätt vaniljsocker och jordnötssmör och vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat.

Skrapa ner från kanterna.

Tillsätt mjöl och bikarbonat och vispa på låg hastighet till jämn deg.

Tillsätt sist de hackade nötterna och chokladen och rör tills de är jämnt fördelade i degen. 

Rulla till 24 bollar ( tryck till bollarna något innan då skickar in dom i ugnen ) och grädda 6 åt gången på bakplåtsklädd plåt i mitten av ugnen ca 12-15 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna. 

Låt svalna på galler och njut sedan av dina härliga kakor. 




Kakbrownie fylld med choklad och nutella.

Publicerat i: Allmänt, Mjukakakor, Småkakor Hela Sverige bakar, baka, bakblogg, bloglovin, brownie, bäst, choklad, godast, gudomligt, hembakat, kaka, kakbrownie, lagerhaus, nutella
Det här med att bara äta gott på helgen är ingenting för en sockerälskare  som mig. 
Det är njutningen i vardagen som gör den lite enklare, testa du också det fungerar! 
Jag piffade upp denna onsdag med helt fantastiska Nutella chocolate chip cookie brownies
En deg som jag gjorde på nutella och fyllde med choklad, en riktig maffig och sockersöt kaka som blev till en riktig chokladdröm.
Det blir som en seg mjuk oemotståndlig kaka/brownie som helt enkelt inte går att låta bli. 




Blir du sugen att testa så följer receptet här nedan:

Ingredienser:

- 120 g smör
- 100 g nutella
- 1.1/4 dl ljust muscovadosocker 
- 1/2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 tsk bikarbonat
- En nypa salt
- 100 g chokladknappar

- 100 g choklad att fylla med.


Såhär gör du: 


Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en muffinsplåt med plats för 12 muffins.

Vispa smör, nutella, muscovadosocker, strösocker, ägg och vaniljsocker ljust och luftigt några minuter.

Skrapa ner från kanterna och tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat och salt och vispa ihop till jämn massa.

Skrapa ner från kanterna och tillsätt chokladknapparna vispa tills dom är jämnt fördelade i smeten.

Rulla till 12 lika stora bollar och lägg i muffinsplåten, tryck ut dom lite slarvigt så det blir en fördjupning och  fördela chokladen i varje kaka.

Grädda mitt i ugnen ca 11-13 minuter. Jag gräddade ganska precis 12 minuter.

Njut av saftiga gudomliga kakor.






Citron och vitchoklad-fondant. Den perfekta desserten.

Publicerat i: Allmänt, Desserter Hela Sverige bakar, bakblogg, bäst, choklad, chokladfondant, citron, fondant, godast, krämig, lagerhaus, perfekt, vitchoklad
Tänk att baka och skapa i köket är ren lycka för mig. 
Även fast jag ibland sliter mitt hår med vissa recept för att få det sådär perfekt, så är det som bortblåst när man får det där perfekta resultatet med en smak som nästan ger en gåshud, och utseendet som blev precis sådär som man hade föreställt sig i huvudet.
Underbart, köket är min fristad brukar ja säga och det är så sant som det är sagt, här kan jag slappna av och låta kreativiteten flöda. 
 
Efter en sådan härlig dag i köket ska jag bjuda er på ett helt fantastiskt recept på citronfondant med vit choklad, det är svårt att med ord beskriva hur god denna är.
Både citronen och den vitachokladen kommer fram på ett mjukt och krämigt sätt och texturen är precis som jag vill ha fondanten nämligen ett mjukt och saftigt yttre som håller det krämiga inre på plats.
Att ta första skedtaget och se den krämiga mitten sakta rinna ut lagom mycket.. det är dom små detaljerna som ger perfektion. 
 





Ca 9 st lagom stora.
 
Ingredienser:
 
- 110 g smör
- 150 g vit choklad
- 1. 1/2 dl mjöl
- 1. 1/4 dl strösocker 
- en nypa salt
- 4 ägg 
- 2 äggulor
- 1. 3/4 dl lemon curd ( recept hittar ni här )
- 1 tsk vaniljsocker
- cest från två citroner (finrivet citronskal)
 
Såhär gör du:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smöra och mjöla en muffinsform eller suffléformar.
 
Smält smöret och chokladen över vattenbad tills allt är smält och ordentligt blandat.
Häll över i annan bunke och tillsätt mjöl, strösocker och salt, rör till jämn smet.
 
Vispa upp äggen och äggulorna tills dom lite ljusare och luftigare, tillsätt äggen i smeten tillsammans med lemoncurd, vaniljsocker och cest, rör till jämn smet och häll i formarna.
 
Grädda i mitten av ugnen till de börjar få en gyllenbrun färg och nästan börjar sätta sig i mitten. 
Jag grädda dom exakt 10 min 40 sek.
Håll ett öga på dem så de inte blir överbakta. 
 
Låt dom stå ca 5 minuter och skär sedan med en kniv runt kanterna och stjälp upp på serveringsfaten. 
 
Servera med färska hallon eller andra härliga bär och gärna en klick grädde eller en kula gräddglass.
 
Njut ordentligt och ha en härlig söndag!
 


Visa fler inlägg