En gudomlig chokladkaka med dulce de leche och jordnötter. Snickerskaka helt enkelt.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Mjukakakor arla, bakblogg, bloglovin, dulce de leche, godast, hembakat, jordnötter, kladdkaka, nybakat, snickers, snickerskaka
God fortsättning på er alla, idag är det nog många som har en lugn vilodag efter allt julfirande, här hemma är det inget undantag men så plötsligt så visas en av mina absoluta favorit filmer nämligen "Kalle och chokladfabriken". 
En film som definitivt inspirerar till bakning och får munnen att vattnas efter sötsaker. 
Så nu står det en nygräddad krämig chokladkaka i köket efter bästa recept som ska bli en kaka med extra allt, toppad med dulce de leche och salta jordnötter. Smaken påminner om snickers vilket inte gör saken sämre. En kombination av sött och salt, mjukt och knaprigt ja ni hör själva detta kommer göra succé i gommen. 






Kladdkaka:

- 150 g smör
- 3 små ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 2 dl mjöl
- 3/4 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker

- salta jordnötter
- 1 burk karamelliserad mjölk ( dulce de leche )



Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper eller smöra och mjöla.

Smält smöret.

Rör ihop ägg och socker och tillsätt sedan de smälta smöret, rör till jämn smet.

Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker rör ihop till jämn smet.

Häll i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. 
Se till att inte överbaka den bara. 

Låt svalna och garnera sedan med dulce de leche och jordnötter. 

Servera gärna med en klick glass och njut. 




Knäckpaj till jul och nyårsdessert kanske.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, bloglovin, dessert, jul, knäck, knäckpaj, kola, nyår, paj
Dan före dan före dan före dopparedagen, nu börjar lugnet så sakteliga lägga sig och allt är i det närmsta klart inför jul. Jag ska erkänna att det varit lite smått hysteriskt nu några veckor och därför har jag varit väldigt dålig på att uppdatera tyvärr. 
Men jag vill passa på att önska er alla en fantastisk jul och hoppas att den blir lugn och mysig. Själv ska jag fira julen i en timmerstuga i Sälen och sitta och njuta av sötsaker till ljudet av en sprakande brasa och massvis av tända ljus. 

Jag tänkte avslutningsvis bjuda på en liten julklapp från mig till dig nämligen ett gudomligt recept på Knäckpaj, vad passar bättre till jul och nyår. Denna paj är för alla oss som älskar knäck och kola. Servera gärna med lingon och lite grädde så är desserten fulländad. Himmelsk är bara förnamnet. Perfekt för alla er som inte bestämt jul och nyårsdessert än.






Ingredienser:


Knäcksmeten:


- 2 dl socker
- 2 dl sirap
- 2 dl grädde
- 100 g smör

- 2 dl creme fraîche
- 2 ägg  


Pajdeg:

- 150 g smör 
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl


Såhär gör du:


Smält smöret i en stor tjockbottnad kastrull, tillsätt socker, sirap och grädde. 
Låt koka till ca 112-114 grader. (Använd termometer)

Låt svalna och tjockna något.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret till pajdegen och tillsätt sedan socker och mjöl, rör till jämn pajdeg och tryck ut i springform ca 24 cm.

När knäcksmeten svalnat och tjocknat så tillsätt creme fraîchen och äggen och rör ihop tills allt blandats väl. 
Häll över pajdegen och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Den ska fortfarande "dallra" något när du tar ut den.

Låt svalna och ställ sedan kallt, gärna över natten så pajen sätter sig ordentligt.



Cheesecake-muffins med saffran och pepparkaksbotten.

Publicerat i: Allmänt bakblogg, bloglovin, cheesecake, dessert, efterrätt, hembakat, muffins, nybakat, nyår, pepparkaka, saffran
Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag uppdaterat dåligt, men nu är de ändring på det.

Jag förstår att de bakas och julstökas i de flesta hem just nu och här hemma är inget undantag, att snön lyser med sin frånvaro gör absolut ingenting då det andas och doftar jul här hemma ändå. Idag bakas det julig mini saffranscheesecake med pepparkaksbotten, för att göra det hela lite roligare gör jag dom i mini variant eller rättare sagt i portionsstorlek. Ett perfekt tilltugg till den rykande heta glöggen eller som dessert efter en mastig julmiddag. Ett recept jag varmt rekommenderar. 






Pepparkaksbotten:

- 120 g pepparkakor ( ca 27 st ) 
- 50 g smör 


Cheesecakefyllning:

- 200 g färskost 
- 1.3/4 dl socker
- 2 msk mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl gräddfil 
- 1 msk saffransessece eller en påse saffran. 


Såhär gör du:

Kexbotten:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Mixa pepparkakorna med de smälta smöret, tryck ut i muffinsformar i muffinsplåt. 

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, låt kallna.


Cheesecakefyllning:


Rör ihop mjöl, socker, vaniljsocker och mortlat saffran, tillsätt sedan färskost och vispa snabbt ihop till jämn smet.

Rör ner gräddfil tills allt är väl blandat. 

Fördela jämnt över de gräddade bottnarna. 

Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. (jag gräddade mina ca 29 min) 

Låt svalna och ställ kallt någon timma. 

Servera sedan och njut ordentligt.



Visa fler inlägg