Kanelbulls-kakor lika söta som goda.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor bakblogg, bloglovin, goda, kakor, kanelbulle, kanelbulls-kakor, roliga, småkakor, söta
Ett skepp kommer lastat.. med herrhavreflarns kanelbullskakor ! 

Jag får be om ursäkt för att det har varit dåligt uppdaterat här, jag får skylla på värmen och det fina vädret men nu äntligen är jag igång igen. 
Nu trotsar jag värmen och kickar igång ugnen på högsta effekt. 

Jag låg ute till havs förra veckan och njöt av solen på klippor och skärgårskobbar och som ni alla vet vill man njuta av något gott när man är ute en hel dag men eftersom tiden på land är knapp så måste det gå fort, då kom jag på den briljanta idéen att göra kanelbulls-kakor ett snabbt och roligt sätt att kombinera bullar och kakor.
Två i en som verkligen blev en succé, så efter några timmars badande och solande satte vi oss på klipporna och njöt av starkt kaffe och kakor. 
En kaka som jag lovar kommer gå hem på barnkalaset också! En ny favorit här hemma vill jag lova. 






Ca 20 st.

Ingredienser:


Kakdegen:

- 200 g smör
- 1 dl florsocker
- 4.1/2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma

Fyllning:

- 50 g smör
- 1 tsk kanel
- 1/2 dl socker


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.

Knåda ihop  kakdegens alla ingredienser till en fast och smidig deg. 

Rör nu ihop fyllningen till en smet.

Kavla ut kakdegen mellan plastfolie till en rektangel och bred sedan fyllningen ovanpå, rulla ihop och skär rullen i 20-22 kakor. ( Precis som man brukar göra med bullar. )

Lägg på plåt och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Låt svalna ordentligt och vips så har du kanelbullskakor som kommer göra succé många gånger om.




Karamell-kola pannacotta med blåbär och krossade kakor.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, bloglovin, dessert, efterrätt, godast, karamell, kola, pannacotta
Sommar och soliga dagar, fulla med njutning och återhämtning det är så jag hoppas att alla ni där ute har det nu under semestertider oavsett lång eller kort ledighet. 

Eftersom helgen är i full gång så tänkte jag bjuda på en härlig dessert som passar perfekt som avslutning på grillkvällen eller söndagsmiddag
Karamell pannacotta serverad med sockrade blåbär och krossade mördegskex som jag smulade över det sista innan servering.


En kombination av sött och syrligt som precis så som man vill ha det.
Denna dessert är dessutom perfekt att förbereda dagen innan och innan servering bara toppa med tillbehören.


4 st, ca 1 dl per portion.

Ingredienser:

- 1.1/2 blad gelatin
- 3 dl grädde
- ca 1 msk vaniljsocker
- 1.1/2 krm salt
- 1 dl socker
- 1 msk vatten

- bär till servering.


Såhär gör du :

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Koka upp grädde, vaniljpulver och salt ställ åt sidan.

Smält socker och vatten i en panna och koka tills karamellen fått fin gyllenbrun färg, häll grädden försiktigt under omrörning ner i karamellen och sjud tills allt blandat sig, krama ur gelatinet och rör ner i karamellgrädden, rör tills gelatinet smält och låt svalna något.

Häll sedan i önskade formar och ställ i kyl 2-3 timmar, dekorera och servera med blåbär eller andra bär.

En dessert som jag lovar kommer göra dina gäster lyckliga.

Söta blomkakor , kreativt sätt att baka småkakor och pajer.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor bakblogg, bloglovin, blommor, mördeg, småkakor, solrosor
Jag satt i köket igår och bläddrade igenom min receptsamling och hittade ett av mina recept på mördegskakor som jag fullkomligen älskar. Men jag måste medge att dessa kakor inte är så jätteroliga att titta på men smaken är så god,och sen är jag så otroligt förtjust i just småkakor. 




Hur kan man göra dessa lite roligare då? 
Jo man kavlar ut degen och stansar ut blommor som man sedan gräddar på en uppochnedvänd mini-muffinsplåt. 
Och jag måste erkänna att dom genast blev lite roligare att servera, påminner om en bukett solrosor och vips så har man kakor eller pajskal som både är söta för munnen och ögat.



Ca 24 st

Ingredienser:

- 100 g smör
- 2 dl mjöl
- 1/2 dl florsocker
- 1 msk vatten


Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda ihop alla ingredienser snabbt till en jämn deg. 

Låt vila någon i kylen.

Kavla ut degen mellan två bitar plastfolie ( då slipper du att degen fastnar överallt.).

Stansa ut "blommor" och tryck ut på baksidan av en mini-muffinsplåt. Kavla inte för tunt, och placera blommorna rakt ovanpå så dom inte trillar åt sidan vid gräddning. 

Låt vila i kylen en stund och grädda sedan mitt i ugnen ca 10 min.

Fyll med önskad fyllning. 

Jag fyllde med créme fraishe smaksatt med florsocker, vaniljsocker och kanel som jag vispade ihop till tjock kräm. 

Visa fler inlägg