Jag kan ju faktist inte låta bli att bli lite crazy i köket när det är halloween, eftersom jag hittar mycket inspiration från andra länder och då mycket från USA genom bloggar och olika magasin så vill jag lova att det just nu nästan bara är spöken, pumpor och dödskallar som gäller. 
Därför tänkte jag idag bjuda på något kanske lite snällare variant på halloween-bakning. Nämligen Kokostoppar i form av pumpor.
Här kan man självklart smaksätta på eget önskat vis med t.e.x. rivet apelsinskal, saffran eller kanske rom, men jag väljer idag att gå på den klassiska med ”bara” kokos, just för att jag älskar dessa precis som dom är.
  
 
 
 
 
 
ingredienser:
 
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • en påse kokosflingor
  • 1 dl socker
  • röd och gul hushållsfärg 
  • 100 g choklad till dekor.
 
 
Såhär gör du :
 
  1. sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret
  3. Blanda de smälta smöret med de andra ingredienserna och färga till önskad orange ton med röd och gul hushållsfärg.
  4. Ställ smeten i kylen ca 20 min då håller de formen lättare i ugnen.
  5. rulla till 14 lika stora bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  7. Låt svalna och dekorera till söta pumpor.
 
 

Dulce de leche-fondant eller kolafondant som den blivit döpt till här hemma.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, dessert, dulce de leche, efterrätt, fondant, godast, hembakat
Ibland har inte dygnet tillräckligt många timmar och man hinner inte allt man önskat, men jag valde att prioritera kvällens dessert just av den anledningen. 
Detta är ett väl beprövat recept som jag tänkte "damma av" och lyfta fram igen här på bloggen, nämligen Dulce de leche-fondant. Ett vansinnigt gott sätt att baka med denna ljuvliga karamelliserade mjölk. Man får vara lite på sin vakt när man gräddar dessa då de snabbt bli "överbakta" men med rätt tid i ugnen och tillbehör såsom gräddig vaniljglass och färska hallon så är detta helt fantastiskt. Visst ser det läskande ut!  Receptet hittar ni här nedan. 
 




6 st 
Ingredienser: 
 
- 2 äggulor
- 1 helt ägg
- 1 burk karamelliserad mjölk (färdigkokt)
- 3 msk mjöl
 
- smör och mjöl att klä formen med.
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smöra och mjöla en muffinsplåt.
 
Vispa äggulor och ägget till dubbel volym ( vitt och ordentligt fluffigt )
 
Tillsätt den karamelliserade mjölken och vispa till jämn smet.
 
Tillsätt sedan mjölet och vispa återigen till jämn smet.
 
Fördela jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 9-10 min. Gräddningstiden beror helt på ugnen och vet man med sig själv att det brukar gå fort så håll ett extra öga så dom inte blir igenomgräddade. När man skakar lite lätt på formen ska de fortfarande "dallra". 
 
Låt svalna något, skär loss kanterna med en vass kniv och själp upp på bakplåtsklädd skärbräda. 
 
Servera med glass och färska bär. 
 
 

Knäckig päronpaj, en riktig höstfavorit här hemma.

Publicerat i: Allmänt, Pajer bakblogg, enkel, godast, hembakat, knäckig, paj, päron, päronpaj, snabb
Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta. 
Då låter inte hösten så dyster ändå, sen är det en perfekt årstid för bakning. Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe.
Inte nog med att den är försvinnande god enkel är den också, denna är klar på mindre än en timma och perfekt när tiden är knapp. 







Ingredienser:

- 150 g smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl sirap

- 3-4 mogna lagom mjuka päron

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper.

Skala och skiva päronen, lägg i botten på den klädda springformen.

Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt grädde, sirap och de smälta smöret, rör ihop tills allt är jämnt blandat och fördela sedan jämnt över päronen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. 

Låt svalna något och servera sedan med en klick glass eller grädde. 



Visa fler inlägg