En av mina absoluta favorit fyllningar när de kommer till tårtor och bakverk är Lemon curd , fräscht sött och underbart krämig. En smak av sommaren.

Ingredienser:
- 2 dl socker
- 3 ägg
- 1,5 dl nypressad citronsaft (2 citroner)
- 50 g smör

Gör såhär:

Vispa ägg och socker kraftigt i en kastrull , häll i citronsaften och värm tills krämen börjar tjockna ca 10 minuter. (Krämen får inte koka). Ta från värmen och tillsätt smöret , rör tills smöret smält och låt sedan svalna. Häll upp i en fin glasbruk och förvara i kylen upp till en vecka.

Hur underbart är det inte att efter en långpromenad i detta kyliga vinterland, krypa ner under en filt och avnjuta en god kopp kaffe och en färsk nybakt sockerkaka.

Jag tycker sockerkakan i sin enkelhet är underskattad, men för er som tycker att det är lite tråkigt så finns det många sätt att piffa kakan till ett riktigt lyx-bakverk.

Mitt hetaste tips är vaniljsmör mellan, du delar kakan på mitten och låter den svalna något. Lägg 125g smör och 1dl mjölk i en kastrull , låt sjuda under ständig omrörning i 1-2 minuter tillsätt sedan 4msk vaniljsocker och rör om då och då. Låt svalna i 15 minuter och häll sedan mellan kakan, det bästa är om kakan får stå kallt över natten täckt med plastfolie.
Sikta över florsocker vid servering.

Hoppas ni får en ljuvlig torsdag.

Jaha ännu en show vecka med härliga After Dark är till ända ,och det är dags att bege sig hemåt.

Nu ska här bakas.
Jag har lite roliga idéer på hur man kan göra vår-baket roligare och mer spännande. Bilder och recept kommer självklart !

Visa fler inlägg