Ni vet när man var barn och man skulle baka, när man tog allt man tyckte var gott och trodde att det skulle bli ännu godare. Lite så är det med denna vansinnigt goda choklad och saltade karamelliserade popcorntårtan, det söta och salta tillsammans gör att man blir lycklig ända in i själen, och ni vet vad jag brukar säga att det kan inte bli för mycket av det goda såhär i början på veckan. 





Ingredienser:

- 1 påse micropop
- salt efter smak

Karamellen:

- 50 g smör
- 2 dl socker

Chokladganachen:

- 300 g choklad
- 1 dl grädde

Såhär gör du:

1. Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper.

2. Poppa popcornen och salta. 

3. Smält smör och socker i en stor kastrull och låt koka till gyllenbrun färg.

4. Häll genast i popcornen och rör tills de är jämnt "glaserade". 

5. Tryck ut de karamelliserade popcornen i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm. 
( spara 1/4 av popcornen till garnering )
Tryck till med en slev för att få en så jämn yta som möjligt. 

6. Hacka chokladen fint eller riv och häll i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen vänta ca 30 sekunder och rör sedan till jämn ganache. 
Häll över popcornen i springformen och se till att täcka hela ovansidan. 

7. Ställ i kylen ca 1 h och dekorera sedan med karamelliserade popcorn och hallon om så önskas. 




Visa fler inlägg