Ni vet när man var barn och man skulle baka, när man tog allt man tyckte var gott och trodde att det skulle bli ännu godare. Lite så är det med denna vansinnigt goda choklad och saltade karamelliserade popcorntårtan, det söta och salta tillsammans gör att man blir lycklig ända in i själen, och ni vet vad jag brukar säga att det kan inte bli för mycket av det goda såhär i början på veckan. 





Ingredienser:

- 1 påse micropop
- salt efter smak

Karamellen:

- 50 g smör
- 2 dl socker

Chokladganachen:

- 300 g choklad
- 1 dl grädde

Såhär gör du:

1. Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper.

2. Poppa popcornen och salta. 

3. Smält smör och socker i en stor kastrull och låt koka till gyllenbrun färg.

4. Häll genast i popcornen och rör tills de är jämnt "glaserade". 

5. Tryck ut de karamelliserade popcornen i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm. 
( spara 1/4 av popcornen till garnering )
Tryck till med en slev för att få en så jämn yta som möjligt. 

6. Hacka chokladen fint eller riv och häll i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen vänta ca 30 sekunder och rör sedan till jämn ganache. 
Häll över popcornen i springformen och se till att täcka hela ovansidan. 

7. Ställ i kylen ca 1 h och dekorera sedan med karamelliserade popcorn och hallon om så önskas. 




Kärlekskakor eller rainbow cookies fullproppade med kärlek!

Publicerat i: Allmänt, Småkakor Pride, godast, kakor, kärlek, regnbågen, underbara
Imorgon drar Pride igång här i Örebro och därför tänkte jag vara lite extra kärleksfull på salongen där jag jobbar och bjuda på färgsprakande kärlekskakor. 

kärlekskakor, ja jag väljer att kalla dom det för kärlek är det viktigaste vi har, och någonting som alla behöver. Att få älska vem man vill är en rättighet som ingen annan någonsin får ta ifrån dig! 
Vi är alla unika och enormt värdefulla, glöm aldrig det. 
Så med dom viktiga orden vill jag idag och alla andra dagar säga, var STOLT över att du är precis den du är! Happy Pride! 






Ca 50 st. 
Ingredienser:

- 400 g smör
- 9 dl mjöl
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 dl socker

- hushållsfärg att färga degarna med.

Såhär gör du:

1. Knåda ihop alla ingredienser till en fast kakdeg.

2. Dela degen i 6 lika stora bitar.

3. Färga bitarna med hushållsfärg i Röd, orange, gul, grön, blå och lila.
Jag tillsatta lite mjöl för att inte degen skulle bli för lös.

4. Rulla till tjocka längder och kavla en och en mellan plastfolie, lägg ovanpå varandra och ställ i frysen ca 30-40 min.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Ta ut ut frysen och dela i två remsor och skär sedan rutor.

7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. 

8. Bjud alla dina vänner och sprid glädje och glöm inte att vara stolt över precis den du är! 

Blåbärs-kladdkaka med havrecrumble.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Pajer bakblogg, blåbär, blåbärskladdkaka, crumble, kladdkaka, smulpaj
Vilket fantastiskt blåbärsår vi har, detta kräver naturligtvis massor av härliga blåbärsrecept. Visst är det något visst att plocka sina egna blåbär som man sedan kan använda i diverse bakverk. Men jag tycker det är lite dåligt med roliga blåbärsrecept och därför tänkte jag idag bjuda på ett smaskigt recept på blåbärskladdkaka med havrecrumble alltså en blandning av en smulpaj och kladdkaka, härligt va! 

Blir ni nyfikna så följer receptet nedan! 









Ingredienser:

Kakan:

- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 ägg


Blåbärfyllningen:

- 200 g blåbär 
- 1 msk strösocker 
- 1 msk maisena majstärkelse 


Crumble:

- 50 g smör
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl ljust muscovadosocker 
- 1 tsk vaniljsocker

- florsocker och vatten till eventuell glasyr. 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smöra och bröa kanterna.

Blanda blåbären med maisena och socker i en kastrull och koka till sylt konsistens.

Smält smöret till kakan och häll sedan ner resterande ingredienser, rör till jämn smet och häll i formen.

Smula ihop ingredienserna till crumblen ordentligt.

Klicka blåbärsfyllningen över kaksmeten och avsluta med att smula över crumblen.

Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. (Beroende på ugn)

Låt svalna gärna i kylen en stund, servera sedan med färska blåbär. 
Visa fler inlägg