Kakfabrik.

Publicerat i: Allmänt, Mitt härliga liv, Småkakor Choklad, Fantastisk, Frasig, Godast, Havrekakor, Hela Sverige Bakar, Hembakat, Kakor, Småkakor, Tv, Vanilj

Denna vecka har präglats av förra veckas program, småkakor i alla dess former och varianter.
Jag fullkomligen älskar kakor,då det går att variera i all oändlighet.
Recept från dagens bak kommer imorgon.

Strassrosor, kak-glamour.

Publicerat i: Allmänt, Pyssel, Småkakor Baka, Cookies, Dröm, Fantastisk, Frasig, Godast, Hela Sverige Bakar, Hembakat, Kakor, Mandel, Spritsa, Tv

Ytterligare en klassiker med personlig touch, som liten fick jag alltid dessa med glasyr och färgat strössel.
Så ljuvligt frasiga och möra kakor som jag valt att smaksätta med lime, jag testade också att tillsätta bittermandel och det blev också otroligt gott.

Ca 15 st.

Limestrassburgare:

150 g smör
45 g florsocker
15 g vaniljsocker
105 g mjöl
110 g potatismjöl
1 st lime, saft + zest av

Gör såhär :

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och lime kraftigt och poröst tillsätt mjölet lite i taget och spritsa ut på plåt, grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.

Aldrig långrandigt med kakor.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor Baka, Choklad, Cookies, Fantastisk, Frasig, Hela Sverige Bakar, Hembakat, Småkakor, Vanilj

Schackrutor är en klassiker i många hem, jag gjorde en egen variant som jag valt att kalla "kritsträcks" kakor, att smaksätta chokladen med pepparmint blir en fantastisk kombination och är verkligen värt att testa, lite AfterEight känsla helt enkelt.

Ca 15 st

Kritsträckskakor.

150 g smör
225 g mjöl
60 g socker
7 g vaniljsocker
35 g kakao
2 krm pepparminstarom

Såhär gör du:

Ugnsvärme 200 grader. Blanda smör, socker och mjöl till jämn smet, dela i två delar och blanda den ena med vaniljsocker och den andra med kakao och pepparmintsarom.

Kavla degarna till lika stora rektanglar och lägg ovanpå varandra , dela nu degen i fyra lika breda längder och lägg alla fyra ovanpå varandra så det bildar ett randigt mönster med åtta ränder (om du kyler degen är det lättare att skära tidliga snitt) , skär nu degen i 5 mm tjocka skivor och lägg på plåt. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter.

Visa fler inlägg