Denna härliga vårdag tänkte jag bjuda på receptet till dom nostalgiska vaniljhjärtana.


Ingredienser :

- 200 g smör
- 3/4 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl

Vaniljkrämen :

- 1 ägg
- 1 msk socker
- 3/4 msk potatismjöl
- 2 dl mjölk
- 1 msk vaniljsocker

Såhär gör du :

Smält smöret och nyp ihop med de andra ingredienserna till en jämn deg, låt vila i kylen ca 40 minuter.

Blanda alla ingredienser förutom vaniljsockret till krämen i en kastrull.
Låt sjuda tills krämen tjocknat och tillsätt vaniljsockret när krämen har svalnat.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj hjärtformarna med lite smör.
Ta ut degen och kavla eller tryck ut ca halva degen i formarna, lägg en klick vaniljkräm i och kavla den andra daghalvan till lock och lägg över hjärtana.

Grädda i nedre delen av ugnen på bakgaller i ca 15 minuter.

Låt svalna något och lossa från formarna.

Pudra ev med lite florsocker precis innan servering, servera hjärtana kylda då smakar dom bäst !

Njut av härliga hjärtan och en solig påskdag.

Dessa underbara vanilj-hjärtan var min absoluta favorit när jag var liten och därför var jag tvungen att göra en liten nostalgitripp i köket och baka dessa ljuvliga möra hjärtan.

Ett helt nybakt vanilj-hjärta är svårslaget , den möra kakan fylld med den lena sockersöta vaniljkrämen, fantastiskt !

Visa fler inlägg