Nu börjar man få lite hopp om att sommarn faktist är på antågande, solen värmer allt varmare och det blir ljusare för var dag som går, det är precis vad vi behöver just nu. Bara att få starta dagen med en kopp kaffe utomhus på trappen om så med lite varmare kläder men vad gör väll det när man har solen strålandes mot sig. 
Ikväll har jag haft fikagäster och då passar jag oftast på att testbaka lite nya recept och se vad betyget blir. 
Idag blev det en mörk chokladfondant som jag serverade med jordgubbar och vaniljglass, och jag måste nog erkänna att det är svårslaget med en ljummen chokladfondant som får sällskap av färska bär och glass.
Det liksom sjunger  och dansar i munnen, så idag bjuder jag på mitt bästa recept på chokladfondant med mörk choklad och en nypa havssalt. Hoppas det ska smaka.   
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g smör
  • 150 g mörkchoklad
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mjöl
  • 2 ägg + 2 äggulor
  • En rejäl nypa salt
 
Såhär gör du:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och mjöla fyra st suffle eller muffinsformar.
  3. Smält smör i en kastrull, ta från värmen och tillsätt den mörka chokladen, låt allt smälta samman.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Vispa ihop äggen och äggulorna lite snabbt.
  6. Rör ner chokladsmöret i de torra ingredienserna och sedan äggvispet, rör tills jämn smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-17 minuter.
  7. Låt svalna något och skär med en vass kniv runt kanterna och vänd ut muffinsarna.
  8. Servera med färska bär och vaniljglass.
 
 
 
Ingredients:
 
  • 100 g butter
  • 150 g dark chocolate
  • 45 g sugar
  • 40 g flour
  • 2 eggs + 2 egg yolks 
  • pinch of salt
 
Method:
 
  1. Prehet oven to 200 degrees celsius.
  2. Prepare four muffin tins with butter and flour.
  3. Melt butter and set a side add the chopped chocolate and stire to totally combine.
  4. Put all the dry ingredients in a medium bowl.
  5. Beat the eggs and egg yolks quick together.
  6. Add the chocolatebutter to the dry ingredients and stire to smooth batter, then add the eggs and blend to totally combine.
  7. Pour into the prepaired muffin tins and bake in the middle of the oven for about 15-17 minutes.
  8. Let cool down for 30 minutes and use a sharp knife around the side of each muffin and turn upside down.
  9. Serve with berries and ice cream.