1. Att börja dagen med en kopp kaffe mot husväggen och solen som värmer sådär gott som den faktist bara kan göra i början på Mars, eller är det bara avsaknaden av sol det bakomvarande månaderna som gör den så underbar. Oavsett så är det njutning och livskvalitet på hög nivå. Det vankas fika här hemma och dagen till ära bakas det brownie efter mitt favoritrecept, ja den har ni hört många gånger vid detta laget. En seg och sådär perfekt chokladig brownie som jag smaksatte med kola. Det bästa med brownie i min mening är att den fungerar lika bra till dessert som till eftermiddagsfikat, allt beroende på tillbehör och dekor. Jag skulle rekommendera att toppa dessa med lättvispad grädde och kanske färska blåbär. En brownie mår och smakar som absolut bäst när den fått stått ett tag gärna till dagen efter, då har den hunnit sätta sig och fått den där perfekta sega konsistensen.
    Blir ni sugna så hittar ni receptet nedan. Trevlig Tisdag på er!
     
     
    Ingredienser:
     
    • 150 g smör
    • 100 g choklad
    • 1 dl strösocker
    • 1 dl ljust muscovadosocker
    • 2 dl mjöl
    • 2 msk kakao
    • 3 ägg
     
    • En burk karamelliserad mjölk.  
     
     
    Såhär gör du:
     
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en form ca 20/30 cm med bakplåtspapper.
    3. Smält smöret i en kastrull, tag från värmen och tillsätt chokladen, rör så allt smälts samman.
    4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och och tillsätt chokladsmöret, rör till jämn smet.
    5. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje tills jämn smet.
    6. Häll i formen och klicka ut den karamelliserade mjölken ovanpå och dra sedan med en kniv för ett marmorerat mönster.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 20-22 minuter.
    8. Låt svalna helt och skär i rutor och servera
#1 - - Silja:

Nu blev det lite för mycket dregel här asså..

#2 - - Carolin:

men så gott!

#3 - - Hanna Karlsson:

Åh vad gott det ser ut!

#4 - - Linnea Teälskare:

Vad gott det ser ut, finns det nån som vet vad man kan byta ut den karameliserade mjölken till som är laktos eller mjölkfritt?

#5 - - Marie Bergman:

Ser supergoda ut :)