Tisdag och regnet öser ner, lite gråmulet men det är sådär sommarfriskt ute och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite härligt. En dag som passar perfekt att spendera i köket, idag krävs det något sött och chokladigt så det fick bli en Snickerpaj med salted caramel, himmelskt god och fantastisk med kombinationen söt kola, havssalt och kraftig mörk choklad. Blir ni nyfikna så hittar ni receptet nedan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca 12-14 bitar.
Pajdeg:

⁃ 100 g smör
⁃ 3 dl mjöl
⁃ 3 msk socker
⁃ 2.1/2 msk vatten

Salted Caramel:

⁃ 2 dl socker
⁃ 125 g smör
⁃ 1 dl grädde
⁃ Havssalt efter smak
⁃ 250 g jordnötter

⁃ 200 mörk choklad

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen kavla eller tryck ut i pajformen. Ställ i frysen ca 20 min, nagga botten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
3. Smält sockret till salta kolasåsen i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan smöret i kuber och rör ordentligt tills allt smält, tillsätt grädden och låt puttra ihop snabbt under omrörning, ta från värmen och rör ner havssalt och jordnötterna. Låt svalna.
4. Fyll pajskalet med kolasåsen och bred ut jämnt.
5. Smält chokladen över vattenbad och och bred ut över kolan.
6. Ställ kallt och servera sedan.
#1 - - Gunilla Svensson:

Urläckert 😜👍🏻

#2 - - Anna-Karin:

God!!

#3 - - Henrik:

Jättegott!! Mmmh

#4 - - Jonas:

Jag har gjort 2 st nu på 40 minuter :D hoppas dem är goda 😎😎

#5 - - Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!