Något vi är väldigt duktiga på just till påsk är att baka och laga mat, det tycker jag är fantastiskt kul!
Jag ser redan massor av inspiration lite överallt till olika menyer och bakverk, men om du inte riktigt bestämt dig för vad du ska hitta på för påskdessert så bjuder jag idag på ett härligt recept på ChokladPavlova, en fantastisk marängtårta med krispigt skal och fluffigt och krämigt innehåll. Det är vad jag kommer servera till helgen, jag dekorerar med vispad vaniljgrädde och färska jordgubbar.




Ingredienser:
⁃ 3 äggvitor
⁃ 1.1/2 dl socker (125g)
⁃ 1 tsk pressad citron
⁃ 1 msk maizena majsstärkelse
⁃ 3 dl grädde + 1 msk vaniljsocker
⁃ Färska jordgubbar
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.
3. Vispa äggvitorna till fast skum.
4. Tillsätt sockret lite i taget, ( 1 msk åt gången) vispa till fast blank och len maräng. Fortsätt vispa och tillsätt maizena och citronsaft, vispa till jämn smet.
5. Tillsätt chokladen och ta några tag med sleven men bara så du får ett swirlmönster.
6. Häll ut marängsmeten på en klädd bakplåt och forma försiktigt utan att förstöra mönstret en slarvig cirkel.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 1.1/2 timma. Låt svalna.
8. Dekorera och servera med vispad grädde och jordgubbar.
Ingredients:
⁃ 3 egg whites
⁃ 125 gr sugar
⁃ 1 teaspoon fresh lemon juice
⁃ 1 tbsp cornstarch
⁃ 300 ml heavy cream
⁃ 1 tbsp vanilla sugar
⁃ Fresh strawberries or other berries.
Method:
1. Preheat owen to 125 degrees celcius.
2. Melt the chocolate carefully and set a side.
3. Beat the egg whites with a handmixer on medium speed to fluffy and soft peaks form.
4. Gradually beat in the sugar (1 tbsp at the time) until you have a firm glossy meringue.
5. Add the lemon juice and cornstarch and beat to totaly combine.
6. Add melted chocolate to the meringue and swirl it gently.
7. Scoop the meringue over to a prepared bakingpan, spread it out gently to a messy cirkel.
8. Bake in the middle of the owen for 1.1/2 hour.
9. Let cool down completely.
10. Decorate with wipped cream and fresh berries.
Vad har du maizena till ?? :) mvh