Sitter vid frukostbordet och kikar ut genom fönstret ut i den fortfarande så gröna och prunkande trädgården, solen slår genom träden och värmer skönt. Sommaren vill inte riktigt släppa taget och vad passar då bättre än Glasskakor eller Chocolate Chip cookie-sandwish med hallon och vaniljglass, detta är mitt absolut bästa och godaste recept på läskande glassrecept, ljuvligt krämig glass mellan två sega och söta chocolate chip cookies, oemotståndliga helt enkelt. 
Den är perfekt att förvara i frysen och bara ta fram när du får oväntat besök och dessa gör braksucce hos barnen, det kan jag lova.
Önskar er en underbar Onsdag. 

 
 
 

Ca 8 st 
Ingredienser:
 
HallonGlassen:
 
- 150 g hallon
- 1/2 dl socker
- 5 dl grädde
- 3 msk florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl vanilj-yoghurt
 
Chocolate chip cookies:
 
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 3 dl mjöl
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat 
- 100 g hackad choklad
 
Såhär gör du:
 
YoghurtGlassen:
 
Lägg hallonen i en kastrull och koka ihop med sockret.
 
Vispa Grädden ganska hårt ihop med florsockret och vaniljsockret, vänd ner vaniljyoghurten försiktigt till en jämnt smet.
 
Häll sedan den avsvalnade hallonkrämen över och ta några tag med en slev så det bildas ett snyggt melerat mönster. 
 
Häll i en spring form och ställ i frysen , gärna över natten så den hinner frysa ordentligt.
 
 
Chocolate chip cookies:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker poröst.
Vispa sedan ner ägget, skrapa ned från kanterna och tillsätt mjöl och bikarbonat, vispa jämnt.
Rör sedan ner de hackade chokladbitarna och fördela 8 st lika stora bollar på två bakplåtsklädda plåtar. tryck till kakorna innan dom skjutsas in i mitten av ugnen ca 9-10 min.
 
låt svalna.
 
ihopsättning.
 
Ta ut glassen och låt den tina något, är den svår att få bort så kan du enkelt ta formen under lite rinnande varmt vatten och sedan lossa.
 
Ta en utstansare något mindre än kakorna och stansa ut rundlar som du sedan delar i två och lägger mellan två kakor. 
 
Ställ i frysen en stund eller tills de ska avnjutas.
 
Plättlätt och gudomligt!