Idag kommer en favorit i repris, jag har gjort denna otroligt många gånger och den har blivit lite av en klassiker här hemma, idag var det återigen dags att avnjuta detta gudomliga bakverk.
Denna tårta/kaka är ett riktigt konstverk tycker jag, lika vacker för ögat som smaklökarna. Den må se svår ut men är inte alls så avancerad. Vad är nu detta undrar ni säkert, jo en  och saftig browniebotten fullproppad med choklad toppad med en chokladmaräng-swirl. 
Alltså så vansinnigt god och läcker. Passar perfekt när du vill imponera på dina gäster. 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Chokladfudge kakan:
 
- 150 g smör
- 300 g choklad
- 3 ägg
- 1.1/2 dl ljust muscovadosocker
- 2 dl mjöl
- 2 msk kakao
 
 
Maräng med choklad swirl:
 
- 100 g choklad 
- 4 äggvitor
- 2 dl socker 
- 1 tsk vitvinäger
- 2 msk majsstärkelse (maizena)
 
Såhär gör du:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och på sidorna. 
 
3. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad.
 
4. Vispa ihop ägg och socker snabbt, bara så det blandar sig.
 
5. Blanda ner kakao och mjöl i äggsmeten och rör till jämn smet.
 
6. Rör ner chokladsmöret i smeten tills allt är väl blandat.
 
7. Häll i springformen och grädda ca 15-20 min. Den ska inte vara riktigt färdiggräddad. (Justera tiden efter din ugn)
 
8. När du tagit ut kakan höj temperaturen till 200 grader och börja med marängen.
 
9. Vispa äggvitorna till fast maräng, 
vispa sedan ner sockret lite i taget till fast blank maräng. Vispa sedan ner 
vinäger och majsstärkelse tills allt är väl blandat.
 
10. Ringla ner den smälta chokladen och  ta några tag men rör inte för mycket då man vill ha ett snyggt melerat mönster. 
 
11. Häll över kakan och grädda ytterligare 25 min.
Jag la folie över efter halva tiden för att inte marängen skulle få för mycket färg.
 
12. Låt svalna och dekorera med bär eller precis som den är. 
 
#1 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Gud så gott! :)

Svar: Riktigt farligt gott :)
Gustav Lagerträd

#2 - - Hanna Karlsson:

Det ser verkligen gott ut!

Svar: Tack, va roligt att höra. :)
Gustav Lagerträd

#3 - - Pia:

Hej
Sågod den ser ut, jag älskar choklad o choklad maräng.
Måste man ha i vitvinäger, går det inte lika gra med lite citron ?
Må gott Pia

Svar: Hej Pia. Va roligt att höra, självklart går det lika bra, några droppar citron funkar perfekt. Ha det fint! // Gustav
Gustav Lagerträd

#4 - - Helen :

Mmmm denna måste jag baka, sååå läcker den ser ut!!

#5 - - Pia:

Hej Gustav.
Browni marängtårta med chokladswirl.
Ska det vara 70% choklad, och kan man göra den
Dagen innan den ska serveras.
Med vänlig hälsning, Pia

#6 - - Anna:

Hej!
Jag undrar också om jag kan baka den här tårtan dagen innan den ska serveras? Eller hur blir marängen?

#7 - - Andrea:

Wow! Ser fantastiskt gott ut! Denna måste provas. :)

#8 - - L.M:

Jag bakade denna och vispadee det vita i egget väl..men fick inte så tjock maräng som på bilden..!

#9 - - Evelina:

Hej!

Vi ska ha bröllop med 60 personer på en plats där de inte har kyl. Går denna att baka dagen innan, stå i kyl under natten och sen stå framme under dagen eller hinner den då bli dålig?

Ser fantastisk ut!!

#10 - - Mona:

Hej! Set ser så himla gott ut, blev sugen på att baka en nu med detsamma! Tänker om man inte har 300g choklad kan man fp till brownin hyfsat bra ändå med 200 g ist??