När jag tog min morgonpromend i morse slogs jag verkligen av hur vansinnigt vackra färger naturen består av just nu, det är som en explosion av alla tänkbara färger.
Den inspirerade mig till dagens härliga bakverk,  en Ombre-rulltårta.
Något så spännande som en rulltårta som går från ljustgul och övergår i hösten vackra färger och avslutas med en kraftig röd/orange ton. 
Jag fyllde den med en söt och nötig nutellagrädde och toppade med chokladlöv och hallon. En rulltårta som passar perfekt till alla tillfällen och kan givetvis bytas ut mot andra häftiga färger, en rulltårta som kommer imponera på dina gäster.
Trevlig tisdag på er.
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.1/2 dl mjölk
  • Hushålls eller gelafärg
 
NutellaGrädde:
 
  • 2.1/2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g nutella eller annan hasselnötskräm
 
MarängDekor:
 
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl socker
 
Chokladlöv och dekor:
 
  • 50 g choklad
 
  • 100 g hallon
 
 
Såhär gör du:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ihop ägg och socker snabbt.
  5. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver, mjölk och det smälta smöret, rör till jämn smet.
  6. Dela smeten i fyra olika bunkar och färga i gult, orange, och rött, låt en del vara ofärgad.
  7. Fördela nu smeten i i formen börja med den ljusa fortsätt sedan med gult, orange och slutligen rött för ”ombre” effekten.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 13-15 minuter.
  9. Vänd över på nytt bakplåtpapper och rulla ihop med bakplåtspappret medans botten fortfarande är ljummen då är risken mindre att den spricker, rulla ut försiktigt efter en stund låt den sista innersta delen fortfarande vara inrullad tills du fyller den.
  10. Vispa grädden fast men inte för hårt, rör sedan ner nutellan till jämn kräm, fördela över botten och rulla ihop, ställ i kylen en stund eller tills servering.
  11. Smält choklad över vattenbad och häll sedan i spritspåse, spritsa ut prickar på ett bakplåtspapper och dra sedan med en sked åt tre håll så det bildas ett löv, ställ i kylen eller frysen tills dekorering.
  12. Vispa äggvitan till ett fast skum och tillsätt sedan sockret lite i taget tills fast blank maräng, spritsa på önskas sätt och dekorera med chokladlöven och hallon.
  13. Servera!