Att se baktrender växa fram är helt fantastiskt tycker jag, kommer ni ihåg när cupcakesen, macronerna eller cakepopsen för att nämna några som fullständigt erövrade bakvärlden och bloggar. 
Jag älskar när nya bakverk kommer och kanske ännu mer när det landar och personliga varianter skapas. Jag tror att man omedvetet hakar på trender utan att man kanske själv tänker på det.
 
Apropå trender så har ju "Naked cake" blivit omåttligt populärt och med all rätt, dessa fantastiskt vackra tårtor i alla dess olika smaker och dekorer, att låta de synliga bottnarna och fyllningarna stå för dekoren på sidorna är inte bara vackert och utan också en hint om vad tårtan smakar. Dessutom passar fyllningar som mousser perfekt just för att dom bildar så tydliga lager och sätter sig ordentligt.
Så idag tänkte jag bjuda på min Rosa Tårtdröm, en rosa vaniljbotten som varvas med hallon och crème fraîche-mousse, en härlig kombination av fräscht och sött. 
Jag valde att dekorera med mängder av minimaränger i olika former och färger och som avslutning härliga bär. 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Vaniljbotten:
 
  • 100 g smör 
  • 1.1/2 dl grädde
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Röd hushållsfärg
 
Hallon och crème fraîchemousse:
 
  • 100 g frysta hallon
  • 2 äggulor
  • 2 tsk geltainpulver + 2 msk vatten
  • 200 g creme fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl grädde
 
Såhär gör du:
 
Vaniljbotten:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en långpanna med två ark bakplåtspapper.
  3. Smält smöret, tillsätt grädden och låt stå och svalna en stund.
  4. Vispa ihop ägg ,socker och vaniljsocker men inte för länge, tillsätt smörblandningen och sikta ner mjöl och bakpulver, rör till jämn smet.
  5. Grädda i långpanna ca 15 min i mitten av ugnen.
  6. Låt kallna och stansa ut tre st 15 cm rundlar.
 
Hallon och crème fraîchemousse:
 
  1. Lägg gelatinpulvret i kallt vatten.
  2. Tina hallonen i en kastrull och passera genom finmaskig sil, häll tillbaka i kastrullen och ställ åt sida.
  3. Vispa grädde, crème fraîche, florsocker och vaniljsocker ordentligt fluffigt.
  4. Värm de passerade hallonen ihop med äggulor och gelatinet på låg värme tills allt smält samman.
  5. Blanda ner lite av gräddblandningen i hallonsmeten, blanda sedan försiktigt ihop hallonsmeten och gräddblandningen till en jämn mousse. 
 
Montering:
 
  1. Klä en form ca 15 cm eller i den storlek du valt att gör tårtan med bakplåtspapper på sidor och botten.
  2. Börja med att placera första botten längst ner i formen och fördela sedan ett lager mousse ovanpå, skaka lite lätt på formen så du får ett jämnt lager, fortsätt på samma sätt tills du har tre lager mousse och botten. Slutligen skaka lite lätt på formen så moussen fördelar sig jämnt.
  3. Ställ kallt i minst 5-6 timmar helst över natten.
  4. Dekorera på önskat sätt och servera.
#1 - - Nattalys:

Vilken härlig tårta! Så himla söt! Ser riktigt god ut också, skall testa detta någon gång :)

Svar: Tack så jättemycket! det tycker jag absolut, den är livsfarligt god :)
Gustav Lagerträd

#2 - - J E N N I F E R:

Åh mums så gott det ser ut!!

Svar: Tack så mycket :)
Gustav Lagerträd

#3 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

åh mums

#4 - - emiza:

ser jättegott ut :D

#5 - - Sofie:

Ser så god ut!
Hur får man snygga kanten på tårtbotten?
Är de utstansade med en form eller funkar det att trycka med en springform som inte är så vass? :)