En heldag i köket blev det visst idag, en härlig dag helt i min smak.
Men nu ska jag slå mig ner i fåtöljen, tända ljus och njuta av en kopp kaffe och en stor bit av dagens dubbla chokladbrownie toppad med maräng och härliga bär.
Man skulle kunna säga att det är en tigerkaka fast brownie och blondie, kladdig och nästan lite seg med kraftig chokladsmak i den mörka och söt len vanilj i den andra, jag toppade med maräng och färska bär.
Receptet hittar ni nedan.
Trevlig kväll!




Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 dl socker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 4.1/2 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/4 dl neutral olja
- 1/2 dl kakao
- 100 g smör
- 100 g grovt hackad choklad
- 1 dl kondenserad mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
Marängtopping:
- 2 äggvitor
- 1 dl socker
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och mjöla en brödform.
- Smält smöret och bryt i chokladen.
- Vispa ihop ägg, socker och muscovadosocker.
- Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i äggsmeten och rör till jämn smet.
- Dela smeten i två bunkar.
- Tillsätt chokladsmöret och kakaon i den ena delen och kondenserad mjölk och vaniljsocker i den andra. Rör jämnt!
- Börja med att klicka ut hälften av den ljusa smeten och klicka sedan över den mörka och fortsätt ytterligare ett lager för att bilds ett melerat mönster.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, tänk på att den fortfarande ska vara kladdig invändigt.
- När kakan svalnat helt så visparna du äggvitorna till hårt skum och tillsätter sedan sockret under vispning till fast blank maräng.
- Spritsa på önskar sätt och servera med bär.
Wow, ser magiskt gott ut =)