Dimman och Doften av gårdagens kanelbulls-eufori har knappt lagt sig innan det är dags för visparna och slevarna att arbeta idag igen, men till skillnad från igår så bjuder jag idag på en ljuvlig chokladbrownie fulproppad med choklad. En Choklad fudge brownie närmare bestämt toppad med vispad vaniljgrädde med chokladswirl. En kraftig och intensiv chokladbrownie som får samsas med en söt topping och som pricken över iet, blåbär.
 
 
 
 
 
Ingredienser: 
 
- 3 ägg
- 1 dl socker
⁃ 1 dl ljust muscovadosocker 
⁃ 4.1/2 dl mjöl
⁃ 1 dl kakao
⁃ 2 tsk bakpulver
⁃ 1/2 tsk salt
⁃ 1 dl neutral olja
⁃ 150 g smör 
⁃ 100 g grovt hackad choklad
 
- 75 g choklad
- 2 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
 
 
Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en en form i storlek av en halv långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggen och sockret pösigt.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet, häll ner smöret tillsätt oljan och rör till slät smet.
  6. Häll i formen och strö över grovt hackat choklad.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  8. Låt kallna helt.
  9. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
  10. Vispa grädden och vaniljsockdet hårt och häll ner den avsvalnade smälta chokladen och ta några ordentlig tag med en slev, men bara så det blir ett fint melerat mönster. Klicka ut lite på varje brownie eller servera chokladgrädden i skål bredvid.
  11. Servera!
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser galet gott ut!!

Svar: Härligt att höra :)
Gustav Lagerträd

#2 - - Hanna Karlsson:

Åh mums! Jag vill baka den där kakan.