Jag fick höra att vi idag firar chokladmuffinsens dag, det får man ju absolut inte missa om man som mig fullständigt älskar choklad.
Så därför bjuder jag självklart på chokladbrownie-muffins idag och som om detta nu inte vore nog chokladigt så toppar jag det hela med en gudomlig nutellafrosting.




Ca 12 st.
Ingredienser:
ChokladBrownie-Muffins:
- 150 g smör
- 150 g choklad
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 2 msk kakao
- 3 ägg
Nutella frosting:
- 50 g rumsvarmt smör
- 150 g färskost (philadelphia)
- 250 g nutella
- 2 dl florsocker
Såhär gör du :
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en muffinsform med önskade formar.
3. Smält smör i en kastrull, ta från värmen och häll ner den hackade choklad, när allt smält rör ner socker och blanda väl.
4. Tillsätt sedan mjöl och kakao, rör i ett ägg i taget , rör ordentligt mellan varje ägg.
5. Fördela i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
6. Låt svalna.
7. Medans muffinsarna svalnar vispa ihop alla ingredienser till frostingen och häll i spritspåse, ställ i kylen en stund så frostingen hårdnar något och blir lättare att spritsa snyggt.
8. Spritsa dina muffins och njut av fantastiska bakverk.