Kola och vanilj- Blondies med hallonswirl.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Mjukakakor blondies, brownie, hallon, kola, kondenserad mjölk, swirl, vanilj
Finns det något mer avkopplande än att efter en stressig dag bara ställa sig i köket släppa alla andra tankar och bara tänka bakning. 
Att försvinna in i sin egen kreativa värld och låta ingredienserna passera måtten och ner i bunken för att sedan bilda ett fantastiskt bakverk. Underbart!

Idag bjuder jag på en kola och hallon- blondie som är gjord på kondenserad mjölk. Eftersom brownien eller blondien är så söt så valde jag att tillsätta en hallonswirl för en perfekt kombination av sött och fräscht. 





Ingredienser:

- 150 g smör
- 2.1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- en burk kondenserad mjölk
- 2.1/2 dl mjöl 
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg

- 140 g hallon 
- 2 msk socker

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en form ca 15x30 cm med bakplåtspapper.

Koka ihop hallon och socker till syltkonsistens. Ställ åt sidan.

Smält smöret och häll över i bakbunke, tillsätt socker och vaniljsocker rör till jämn smet.

Tillsätt den kondenserade mjölken och rör jämnt.

Tillsätt mjölet och bakpulver rör återigen jämnt.

Tillsätt äggen och rör ihop ordentligt

Häll smeten i formen och klicka sedan ut hallonsylten över och dra med en kniv för att bilda ett melerat mönster, grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. 

Låt svalna ordentligt så brownien sätter sig ordentligt och ställ sedan i kylen så blir den lättare att skära i rutor

Servera med en klick grädde.