Finns det något mer avkopplande än att efter en stressig dag bara ställa sig i köket släppa alla andra tankar och bara tänka bakning.
Att försvinna in i sin egen kreativa värld och låta ingredienserna passera måtten och ner i bunken för att sedan bilda ett fantastiskt bakverk. Underbart!
Idag bjuder jag på en kola och hallon- blondie som är gjord på kondenserad mjölk. Eftersom brownien eller blondien är så söt så valde jag att tillsätta en hallonswirl för en perfekt kombination av sött och fräscht.



Ingredienser:
- 150 g smör
- 2.1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- en burk kondenserad mjölk
- 2.1/2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 140 g hallon
- 2 msk socker
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form ca 15x30 cm med bakplåtspapper.
Koka ihop hallon och socker till syltkonsistens. Ställ åt sidan.
Smält smöret och häll över i bakbunke, tillsätt socker och vaniljsocker rör till jämn smet.
Tillsätt den kondenserade mjölken och rör jämnt.
Tillsätt mjölet och bakpulver rör återigen jämnt.
Tillsätt äggen och rör ihop ordentligt
Häll smeten i formen och klicka sedan ut hallonsylten över och dra med en kniv för att bilda ett melerat mönster, grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min.
Låt svalna ordentligt så brownien sätter sig ordentligt och ställ sedan i kylen så blir den lättare att skära i rutor
Servera med en klick grädde.