Chokladbolls-smulpaj med jordgubbar, en nybliven sommarfavorit.

Publicerat i: Allmänt, Pajer bakblogg, bloglovin, choklad, chokladboll, godast, hembakat, jordgubbar, paj, smulpaj
Dagar då regnet öser ner är bakning den perfekta sysselsättning, och hur mysigt är det inte att avnjuta en god fika på verandan medan regnet smattrar utanför, kanske dra en filt om sig och som idag njuta av paj och starkt nybryggt kaffe. 

Idag bjuder jag på en choklad-smulpaj med jordgubbar, ett vansinnigt gott allternativ till den klassiska smulpajen. Smuldegen är ett omgjort chokladbolls recept så pajen får en ljuvlig smak av just chokladbollar. 






Ca 6-8 personer

Smuldeg:

- 1 dl muscovadosocker 
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
- 3/4 dl kakao
- 75 g smör
- 100 g choklad

Fyllning:

- 350 g jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 1/2 msk maisena majstärkelse

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Skiva jordgubbarna grovt och lägg i pajformen.

Smält chokladen och knåda ihop med övriga ingredienser till en smulig deg. 

Blanda strösocker och maisena och strö över jordgubbarna, blanda runt med händerna så allt fördelas jämt. 

Strö smuldegen över jordgubbarna och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 

Servera med glass eller grädde. 

#1 - - Åsa:

Hej!
Ska chokladen verkligen smältas? Smuldegen blir ju inte så smulig då. Vilket jag märkte när jag bakade denna idag... :) I övrigt: riktigt god! Stort tack för receptet!