Söta amerikanska körsbärspajer serverad med vaniljgrädde.

Publicerat i: Allmänt, Pajer amerikanska, bakblogg, bloglovin, cherry pie, grädde, körsbär, körsbärspaj, paj, vaniljgrädde
Tänk att det är något romantiskt över   Körsbärspaj speciellt om man avnjuter den i en grönskande och prunkande berså med en rykande kopp kaffe. 
Jag känner ett lyckorus av att få spendera dessa soliga dagar i goda vänners sällskap med god mat och dryck, att sitta omsvepta i filtar tills solen försvinner ner bakom den gigantiska honungsrosbusken. Jag känner tacksamhet.

Åter till den ljuvliga körsbärspajen som jag serverade med vispad vaniljgrädde det blir en fin brytning mot de söta körsbärsfyllningen och passar utmärkt nu när körsbären är skördeklara. 






6 st.
Pajdeg:

- 75 g smör
- 2 dl mjöl
- 2 msk socker
- 1 msk vatten

Körsbärsfyllning:

- 175 g körsbär urkärnade 
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk maisena 
- 1 msk vatten

- grädde och vaniljsocker till servering.


Såhär gör du:

Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen och plasta in och låt ligga i kylen ca 30 min.

Rör ihop alla ingredienser till körsbärsfyllningen i en kastrull, låt sjuda tills den tjocknat något. Låt svalna.

Kavla ut pajdegen och klä 6 st små formar. Ställ dom i frysen tills de kallnat ordentligt!

Sätt ugnen på 200 grader. 
Grädda pajskalen ca 10-15 minuter.

Ta ur de avsvalnade skalen ur formarna och fyll med körsbärsfyllningen.

Vispa grädden med önskad mängd vaniljsocker och dekorera på önskat sätt.