Jag blev så lycklig när jag slog upp mina blå imorse och möttes av strålande sol och blå himmel.
En morgonpromenad och kaffe senare var det dags att dra igång dagen bak, sötebröd på amerikanskt vis fast med klassisk svensk touch. 
Caramel Sticky cinnamon bun eller på svenska Kola-fudge och kanel-butterkaka, istället för den klassiska vaniljfyllningen så valde jag att koka en kola/fudge som jag hällde över kakan innan gräddning. 
Ni vet hur gott det luktar när man bakar vanliga kanelbullar och då kan ni bara föreställa er den doften som blandat sig med kolan. Ljuvligt är bara förnamnet. 
Blir ni sugna på att testa så följer receptet nedan. 
 
 
 
 
 
 
 
2 stycken sticky bun kakor.
 
Ingredienser:
 
- 150 g smör
- 5 dl mjölk 
- 50 g jäst ( ett blått paket )
- 1 dl socker
- 1 rejäl nypa salt
- 2 tsk stött kardemumma
- 13-14 dl mjöl
 
Fyllning:
 
- 150 g smör
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 2 tsk kanel
 
Kola/karamell-fyllningen:
 
- 75 g smör
- 1 dl brunt farinsocker
- 3 msk grädde
- 2 msk mjöl
 
 
Såhär gör du:
 
 
Skär smöret i centimeter stora kuber.
 
Smula jästen i en bunke.
 
Värm mjölken till ca 35 grader.
 
Häll lite av den ljumna mjölken över jästen och rör tills jästen löst sig, tillsätt resten av mjölken, smöret, sockret, kardemumman, saltet och 10 dl av mjölet, arbeta ihop till jämn kladdig deg.
 
Tillsätt sedan resten av mjölet lite i taget medans maskinen går eller om du knådar förhand tills degen är smidig och välarbetat. 
 
Jag lät degen gå i maskinen ca 10min. 
 
Täck med handduk och låt jäsa ca 1.1/2 h.
 
Blanda ihop fyllningen av smör, socker och kanel till jämn smet.
 
Dela degen i två på mjölat underlag.
 
Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på kanel och sockersmöret.
 
Skär i 10 st lika stora rullar och placera i bakplåtsklädd springform.
Lämna mellanrum mellan bullarna så de har plats att jäsa. 
 
Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 60 min.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
När det gått 30 minuter av jästiden kan du göra kolatoppingen.
 
 
Blanda alla ingredienser till toppingen och låt koka upp. Låt svalna något.
 
Häll jämnt över den färdigjästa kakan och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Jag la lite folie över efter 15 minuter för att inte bränna kakan och toppingen. 
 
Låt svalna och ringla sedan glasyr över och servera! 
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

Svar: Riktigt smarrigt :)
Gustav Lagerträd