Glasskakor eller chocolate chip raspberry ice cream cookies, makalöst goda!

Publicerat i: Allmänt, Desserter baka, chocolate chip ice cream cookies, glass, glasskakor, godast, hallon, hembakat, himmelska, vanilj
ibland blir man lite barnsligt förtjust i vissa saker och jag ska kanske erkänna att jag försöker behålla så mycket av barnasinnet kvar jag bara kan. Livet blir lite lättare och man låser sig inte utan låter huvudet få slå frivolter rent kreativt ibland. 
 
Efter som regnet fullkomligen har legat som ett grått täcke häröver så blev det återigen en dag i köket med bakning. Idag blev det barnsligt goda, håll i er nu, Chocolate chip raspberry icecream cookies. 
Jag kan lova att dom är lättare att baka än att uttala.
Tänk att servera hungriga barn dessa en varm sommar dag eller som idag när vädret är lite halvtråkigt. det piggar upp vilken tråkig dag som helst.
 
Jag bjöd mina vänner på dessa och dom tog slut nästan direkt så man behöver inte vara barn för att uppskatta dessa.
Det är alltså två stycken chocolate chip cookies som du i mellan fyller med med en hallon och yoghurtglass med swirl.
Ni måste testa dessa, helt magiskt goda!
 
 
 
 
 
Ca 8 st 
Ingredienser:
 
HallonGlassen:
 
- 150 g hallon
- 1/2 dl socker
- 5 dl grädde
- 3 msk florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl vanilj-yoghurt
 
Chocolate chip cookies:
 
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 3 dl mjöl
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat 
- 100 g hackad choklad
 
Såhär gör du:
 
YoghurtGlassen:
 
Lägg hallonen i en kastrull och koka ihop med sockret.
 
Vispa Grädden ganska hårt ihop med florsockret och vaniljsockret, vänd ner vaniljyoghurten försiktigt till en jämnt smet.
 
Häll sedan den avsvalnade hallonkrämen över och ta några tag med en slev så det bildas ett snyggt melerat mönster. 
 
Häll i en spring form och ställ i frysen , gärna över natten så den hinner frysa ordentligt.
 
 
Chocolate chip cookies:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker poröst.
Vispa sedan ner ägget, skrapa ned från kanterna och tillsätt mjöl och bikarbonat, vispa jämnt.
Rör sedan ner de hackade chokladbitarna och fördela 8 st lika stora bollar på två bakplåtsklädda plåtar. tryck till kakorna innan dom skjutsas in i mitten av ugnen ca 9-10 min.
 
låt svalna.
 
ihopsättning:
 
Ta ut glassen och låt den tina något, är den svår att få bort så kan du enkelt ta formen under lite rinnande varmt vatten och sedan lossa.
 
Ta en utstansare något mindre än kakorna och stansa ut rundlar som du sedan delar i två och lägger mellan två kakor. 
 
Ställ i frysen en stund eller tills de ska avnjutas.
 
Plättlätt och gudomligt!
 
 
#1 - - Sanna Eriksson:

Så himla gott! :D

Svar: Helt makalöst goda!! :D
Gustav Lagerträd