Något som hör sommaren till är picknick, det absolut mysigaste som fanns när man var liten. 
När mamma stod kvällen innan och fixade fikabröd, smörgåsar ja allt man kan tänkas behöva för en dag på stranden . Jag minns hur allting smakade så gott när man fick packa upp korgen och sitta tillsammans på en filt och bara njuta med de solglittrande havet framför sig och den heta sanden mellan tårna. Mamma gjorde alltid en fantastisk kardemummakaka med pärlsocker på som avnjöts med iskall hemkokt svartvinbärssaft. Men nu till saken ..

Någonting som är vansinnigt gott i picknickkorgen är Amerikanska pannkakor men det finns ett litet krux tycker jag, det är jobbigt att behöva släpa på alla tillbehör men då kan ja tipsa om detta smarta knep, nämligen choklad-fyllda pannkakor som givetvis går att fylla med nästan vad som önskas. Jag valde att göra de hela ännu lite lyxigare och gjorde en mörk chokladtryffel som jag fyllde med. lite roligare att servera och passar lika bra i picknikkorgen som på desserttallriken.

 
 

Här kommer mitt favorit recept.

ca 7 st
Ingredienser:

Pannkakorna:

- 3 dl mjöl
- 2 msk ljust muscovadosocker 
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- 2.1/2 dl mjöl
- 1 ägg

Fyllning:

- 150 g choklad 
- 2 msk grädde
 
- Nutella
 

Gör såhär: 

Smält chokladen ihop med grädden över vattenbad.
Klicka ut rundlar på ett bakplåtspapper och ställ i kylen för att svalna och stelna.
Eller klicka ut nutellan på bakplåts papper och ställ i frysen.
Tänk på att inte göra chokladplättarna för stora då de smälter ut endel när de gräddas, ca 5-6 cm.

Blanda de torra ingredienserna till pannkakssmeten och tillsätt sedan mjölken lite i taget och rör till klimpfri smet. Tillsätt ägget och rör jämnt. 

Hetta upp en stekpanna till medelvärme och klicka i lite smör.

Placera en rund utstansare ca 10 cm i pannan och häll lite smet i, lägg sedan den stelnade chokladrundeln på smeten och täck med ytterligare lite pannkakssmet så chokladen blir "gömd". Vänd efter ca 1.1/2 och lossa utstansaren låt stekas ytterligare 1.1/2 minut på andra sidan. Fortsätt på samma sätt med de andra och kom ihåg att tillsätta lite smör vid varj e stekning för frasiga kanter. 

Servera precis som dom är och njut.