Vit Crumble-kladdkaka med jordgubbar.

Publicerat i: Allmänt, Mjukakakor, Pajer baka, bakblogg, crumble-kladdkaka, godast, hembakat, jordgubbspaj, kladdkaka, nybakat, smulpaj, vit kladdkaka
Att göra kladdkaka tycker jag är helt fantastiskt, det både ser lyxigt ut och smakar himmelskt! Sen att den är så lätt att variera gör den bara ännu bättre. En klar favorit här hemma är den vita kladdkakan med jordgubbar och krispig crumble, man skulle kunna kalla det en blandning mellan kladdkaka och smulpaj. En ljuvligt söt men ändå fräsch dessert eller fikabröd, här väljer du dina favoritbär eller frukt och fyller enligt receptet. 

Önskar dig en trevlig helg! 





Kakan:

- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 ägg


Jordgubbsfyllning:

- 250 g jordgubbar 
- 2 msk strösocker 
- 1 msk maisena majstärkelse 


Crumble:

- 50 g smör
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl ljust muscovadosocker 
- 1 tsk vaniljsocker

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smöra och bröa kanterna.

Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med maisena och socker i en skål.

Smält smöret till kakan och häll sedan ner resterande ingredienser, rör till jämn smet och häll i formen.

Smula ihop ingredienserna till crumblen ordentligt.

Fördela jordgubbarna över kaksmeten och avsluta med att smula över crumblen.

Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. (Beroende på ugn)

Låt svalna och servera med färska jordgubbar. 



#1 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Den ser supergod ut :D