Rulltårts-Tårta fylld med hallonkräm och vanilj och mascarponegrädde.

Publicerat i: Allmänt, Tårtor och bakelser baka, bakblogg, bär, bäst, godast, hallon, hembakat, ljuvlig, mascarpone, rulltårta, rulltårts-tårta, rulltårtsbitar, tårta, vanilj
Vet ni att det är Rulltårtans dag idag? Det måste givetvis firas men på ett lite mer storstilat och pampigt sätt, jag tycker rulltårtan förtjänar en lite mer lyxigare och maffigare förpackning. Därför gjorde jag idag en Rulltårts-tårta på en botten med citron och vanilj fylld med hallonkräm och vanilj och mascarponegrädde.
En ljuvlig kombination av syrligt, sött , fräscht och krämigt. Den må se svår ut men är superlätt att baka och sätta ihop. Ett lätt sätt att göra tårta på och denna gör du på under 1.5 timma. 

Hoppas ni alla haft en fantastisk helg! 






Ingredienser:

Citron och vaniljbotten:

- 100 g smör 
- 3 krm vaniljpulver
- cest från 2 citroner
- 3 msk citronsaft
- 1.1/2 dl grädde
- 4 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver 

Hallonkrämen:

- 150 g hallon 
- 1 msk maizena 
- 2 msk socker

Vanilj och mascarponegrädden.

- 4 dl grädde
- 250 g mascarpone 
- 1.1/2 msk vaniljsocker 

Såhär gör du:

Värm ugnen till 200 grader.

Klä en långpanna med två ark bakplåtspapper.

Smält smöret ihop med vaniljpulver, citroncest, saft och grädde låt stå och svalna en stund.

Vispa ihop ägg ,socker och vaniljsocker men inte för länge, tillsätt smörblandningen och sikta ner mjöl och bakpulver, rör till jämn smet.
Grädda i långpanna ca 15 min i mitten av ugnen.

Medans botten svalnar kokar du ihop hallon, maizena och socker till en kräm/sylt.
Låt svalans något och bred över tårtbotten.

Vispa grädden med vaniljsockret lagom hårt, blanda lite av den vispade grädden med mascarponen (då blir det lättare att blanda ner mascarponen i grädde).
Vänd  sedan ner mascarponen i grädden och blanda till jämn konstisens. 

Bred grädden över sylten och botten men spara lite att täcka utsidan av tårtan. 

Skär kakan i två remsor på längden och rulla ihop den ena som när man gör rulltårta, vira sedan den andra remsan utanpå så det blir en runt tårta. Spackla sedan utsidan med lite av grädden. Det ska inte vara mycket och behöver inte vara perfekt, blir snyggare när det är lite ojämnt! 

Dekorera med bär i alla dess former och smaker och pudra över lite florsocker. 

Jag lovar att dina gäster kommer bli vansinnigt imponerade både av smaken och snygga mönstret! 





#1 - - Johanna:

Hej! Jag tycker denna tårta ser jättespännande ut och funderar på att göra ett försök. Hur många personer skulle du säga att den räcker till? :)