När sommaren nu bestämt sig för att slå till vad passar då bättre än en marängdessert, en pavlova fast i rulltårtsform. En underbar och snabb dessert som passar perfekt nu dessa varma dagar. 
Detta är perfekt för oss som älskar pavlova men inte orkar vänta på den långa gräddningstiden, här behövs bara 20 minuter i ugnen och lite tid att förbereda fyllningarna! 
Den gjorde stor succé här hemma och vacker är den också! 





Ingredienser:

Pavlova rullen:

- 4 äggvitor
- en nypa salt 
- 2 dl socker 
- 1/2 msk majstärkelse
- 1 tsk pressad citronsaft

Hallonswirl:

- 150 hallon
- 1/2 dl socker
- 1/2 msk majstärkelse 

- 3 dl grädde
- 1-1.1/2 msk vaniljsocker

Chokladganach:

- 150 g ljus choklad
- 1/2 dl grädde


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna och saltet till hårt fast skum.

Tillsätt sockret lite i taget under ständig vispning tills en fast blank maräng bildats.

Tillsätt majsstärkelsen och citronsaften, fortsätt vispa tills allt är väl blandat.

Bred ut på bakplåtsklädd plåt. Se bild nedan. 

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.

Vänd upp på bakplåtspapper och låt svalna något. 

Under tiden kokar du ihop hallon, socker och majsstärkelse till en kräm. 
Låt svalna.

När allt svalnat ordentligt vispar du grädden och vaniljsockret och breder ut över marängen.
Ringla hallonkrämen över och dra lite försiktigt med en kniv så det blir ett melerat mönster.

Rulla ihop tårtan och ställ i kylen en stund medans du gör ganachen.

Hacka chokladen och lägg i en skål, koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält, låt svalna något och ringla sedan över  tårtan. Dekorera med hallon och servera. 
#1 - - Jessica:

Hej
Någon som vet om det går att göra den dagen innan servering?
//Jessica

Svar: Hejsan! Jag skulle rekommendera att göra denna samma dag då det annars finns risk att den torkar och spicker när man rullar den. :)
// Gustav
Gustav Lagerträd

#2 - - Jessica:

Hej
Någon som vet om det går att göra den dagen innan servering?
//Jessica

#3 - - Lisa Johansson :

Kan jag byta ut majsstärkelsen mot något annat?
Lisa