Idag va det desserten som fick spela huvudrollen.
En riktig koladröm i två lager, vanilj och mjölkchokladkola.
Detta serverade jag med björnbär och hallonsås.

Ingredienser:

Vaniljkola:
- 100 g smör
- 2 dl grädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker

Mjölkchokladkola:
- 1.1/2 dl grädde
- 1.1/2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk kakao
- 1/2 tsk ättiksprit (12%)
- 50 g smör
- 100 g mjölkchoklad

Dekoration:
- 100 g mörkchoklad
- hallon och björnbär
- florsocker

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till vaniljkolan i en tjockbottnad kastrull och koka utan lock tills smeten är 124-126 grader. Ca 20-30 minuter. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Häll smeten i formen och ställ i kylen , låt stelna.

Blanda grädde, socker, sirap och kakao koka på samma sätt fast till 120 grader ca 10-20 minuter, tag från plattan och tillsätt smör, hackad mjölkchoklad och ättiksprit , häll smeten på den stelnade vaniljkolan. Ställ i kylen och låt stelna.



När kolakakan stelnat kan du stansa ut bitar i önskad form.

Blanda björnbär och hallon med florsocker och dekorera assietten med bärsåsen.

Dekorera med spitsat choklad och servera.

Njut gärna denna skapelse med ett gott dessertvin.