Jag älskar att kombinera bakverk på olika kreativa sätt, att hitta på nya roliga recept som är lite annorlunda och visuellt snygga. Så härligt att få gnugga geniknölarna och sedan prova sig fram tills ett perfekt recept fötts. Så idag tänkte jag bjuda er på en riktigt maffig skapelse nämligen min Brownie och chokladmaräng tårta med extra allt. Jo ni lästa faktist rätt, denna söta historia är helt galet god och passar oss chokladälskare som hand i handsken. Ljuvligt krämig brownie som toppas och bakas med en chokladmaräng ovanpå. Choklad och maräng är bland det godaste jag vet och för att balansera sötman så serverade jag faktist med halvtinade hallon för textur och fräschör. Blir ni sugna så finns receptet nedan. Trevlig torsdag på er!
Fudge-Botten:
- 150 g smör
- 100 g mörk choklad
- 3 äggulor
- 1/2 dl kakao
- 1 dl potatismjöl
- 1.1/2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
ChokladMaräng:
- 3 äggvitor
- 1.1/2 dl socker
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 100 g choklad
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform i storlek 24 cm med bakplåtspapper på sidorna.
- Smält Smöret till botten och tillsätt chokladen, rör tills allt smält samman. Ställ åt sidan.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Smält chokladen till marängen över vattenbad och ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget till fast blank maräng, vispa ner citronsaft och maizena ordentligt.
- Blanda nu ner äggulor och chokladsmöret i de torra ingredienserna till botten, rör ordentligt och fördela i en formen.
- Rör ner den smälta chokladen i marängen slarvigt till ett snyggt mönster, fördela jämnt över chokladsmeten i formen.
- Sänk ugnstemperaturen till 150 grader och grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
- Låt svalna och servera med bär.
Ingredients:
Fudge Cake:
- 150 g butter
- 100 g dark chocolate
- 3 egg yolks
- 20 g unsweetened cocoa
- 80 g potato flour
- 135 g sugar
- 1 tbsp vanilla sugar
Chocolate meringue:
- 3 egg whites
- 135 g sugar
- 1 teaspoon lemon juice
- 2 tbsp cornstarch
- 100 g chocolate
Method:
- Preheat oven to 175 degrees celsius.
- Prepare a baking pan with bakning sheets around the sides.
- Melt butter and add the chocolate to the fudge cake, stir until everything melt together.
- Blend all the dry ingredients to the fudge cake in a large bowl.
- Melt chocolate to the meringue with using water bath, set a side.
- Whisk the egg whites to stiff peaks forms then add sugar one tablespoon at a time beat constantly to a glossy firm meringue. Then add lemon juice and cornstarch and whisk to totally combine.
- Now add the chocolate butter and egg yolks to the dry ingredients (fudge cake), just blend it all together and spread it out in the prepared baking pan.
- Put the melt chocolate into the glossy meringue and just put i over the chocolate fudge batter, spread it out messy to keep the swirl pattern.
- Now lower the oven temperature to 150 degrees celsius and bake the cake for about 50 minutes in the middle of the oven.
- Let cool completely and serve with fresh berries.
gu så gott!!!
ha en underbar dag
kram