Mini Pavlova med päronkompott med vanilj och kardemumma, toppas med grädde och färska bär.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Tårtor och bakelser bakblogg, bloglovin, bär, dessert, efterrätt, god, godast, maräng, mini, pavlova
Efter två dagar med tunga moln och regn så kom solen idag på besök. 
En ljuvlig promenad på morgonkvisten längs ån som slingrar sig fram, i en natur som fullkomligen knoppar och sprätter överallt just nu , och de skira gröna tonerna gör oss nog allt lite lyckligare och piggare.

För att fortsätta denna dag i samma härliga fotspår så tänkte jag bjuda er på ett härligt recept, en MiniPavlova alltså små marängbakelser fyllda med en päronkompott som jag kryddade med kardemumma, vanilj och konjak. En kompott som självklart klarar sig utan konjak för den som så önskar men den ger päronen lite extra sting och en lite spännande smakdimension. 
Jag toppade som avslutning med vispad grädde och färska bär. Ja ni hör ju att detta är ju vår så det sprakar om det. 




Ca 9 st.
Pavlovabakelser:

- 4 äggvitor
- 2.1/2 dl socker
- 1 msk maizena majstärkelse 
- 1 krm salt
- 1/2 tsk vitvinsvinäger

Päroncurd:

- 300 g päron
- 2 msk muscovadosocker
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 tsk konjak

Vispgrädde och önskade bär/frukt till servering. 


Såhär gör du:


Sätt ugnen på 125 grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sedan sockret lite åt gången under ständig vispning till fast blank maräng, tillsätt sedan maizena och salt tills det är väl blandat och avsluta med vitvinsvinägern, vispa jämnt. 

Klicka eller spritsa ut till 9 lika stora bakelser på bakplåtspappret.

Grädda i mitten av ugnen ca 1h och 20min. Stäng av ugnen och låt stå ytterligare 45 min tills ugnen svalnat något. 

Medan marängerna står i ugnen kan du koka kompotten: skär päronen i mindre bitar och häll ner i kastrull tillsammans med resten av ingredienserna, låt alltsammans sjuda och puttra tills päronen börjar mjukna, krossa sedan sönder päronen lite grann men låt de fortfarande vara lite bitar i. 
Låt svalna.

Fyll sedan dina kalla maränger, klicka över lite vispad grädde och toppa med dina favorit bär, Servera! 






Visa fler inlägg