Vilken härlig söndag, jag har precis fixat klart hör hemma efter gårdagen middag som pågick ändå in på småtimmarna, en kväll fylld med kluckande skratt och härliga samtal. Alltid så härligt när mitt hem är fullt med vänner i kombination med god mat och dryck. 

Just nu strålar solen in genom köksfönstret och idag ska jag bjuda er på något så gott som en brownie med hallon och crumbletopping, passar perfekt som dessert eller söndagfika och jag tror att den kommer gå hem hos dagens fikagäster. 
Sen är ju sommaren smulpajernas högsäsong så blir ni nyfikna på receptet så är det bara att scrolla ner och fram med bunkar och slevar.
 
 
 
 
 
 

8-10 personer
 
Ingredienser:
 
Brownie:
 
• 150 g smör
• 100 g mjölkchoklad
• 2 dl socker
• 2 dl mjöl
• 2 msk kakao
• 3 ägg
 
• 200 g frysta hallon
 
Crumble:
 
• 50 g smör
• 2 dl havregryn
• 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 dl ljust muscovadosocker
 
Såhär gör du :
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form i storlek av en halv långpanna med bakplåtspapper.
3. Smält smöret till kakan i en kastrull och bryt ned chokladen, vänta någon minut och rör sedan till jämn chokladsmet, blanda resten av ingredienserna förutom äggen i en bunke och tillsätt chokladsmöret, rör till jämn deg. Tillsätt äggen ett i taget och rör till jämn smet. Häll i formen.
4. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen.
5. Strö över de frysta hallonen jämnt över smeten och smula tillsist över smuldegen. 
6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Men håll koll det kan variera från ugn till ugn och vissa behöver mer eller mindre tid än andra. Jag brukar titta efter 20 min och skaka lite lätt på formen, den ska fortfarande ”dallra” lite.
7. Låt kallna helt i kylen, då en brownie smakar och är som bäst i konsistens när den är kall. Helst brukar jag göra brownie dagen innan för bästa resultat.
Visa fler inlägg