Midsommar-semla fylld med vanilj- och kardemummakräm, vaniljgrädde och färska jordgubbar.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Tårtor och bakelser bakblogg, fantastisk, godast, jordgubbar, kardemumma, semla, sommar, sommar-semla, underbar, vaniljkräm
Sommar semla. Ett lite annorlunda  sätt att göra dessert till midsommar.
Jag kom på idéen för några månader sedan då jag har en god vän som fullkomligen älskar "släta" vetebullar. 
Sedan slog det mig att jag hade frysen full med semmelbullar som skulle behöva göras något med. 

Så då tänkte jag att jag skulle göra något annorlunda till midsommardessert, midsommarsemlor fyllda med vanilj- och kardemummakräm, vaniljgrädde och toppad med färska jordgubbar. 
Jag måste säga att kombinationen är helt underbar och om midsommar var en smak så skulle det smaka exakt såhär. 
Recept på semmelbröden hittar du under fliken "sötebröd" i menyn. 

Glad midsommar på er alla! 






Ca 8st små semelbakelser.


Ingredienser:


8 st  små semmelbröd.


Vanilj- och kardemummakräm:

- 2 äggulor
- 1 msk majstärkelse (maizena)
- 2 krm äkta vaniljpulver
- 1 krm kardemumma
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker

Vaniljgrädde:

- ca 2-3 dl grädde
- 1/2 msk vaniljsocker

Garnering:

- jordgubbar till garnering.
- florsocker att pudra med.



Såhär gör du:

Gör vanilj och kardemummakrämen: vispa ihop äggulor, vaniljpulver, kardemumma, majsstärkelse och socker. 
Vispa sedan ner mjölk och grädde, sjud under ständig omrörning tills krämen tjocknat. Ta från värmen och vispa ner vaniljsockret. 
Låt svalna. 

Vispa grädden med vaniljsockret lagom hårt.

Skiva jordgubbarna i mindre bitar. 

Dela semmelbröden och gröp ut lite i mitten av brödet.

Fyll bröden med krämen.

Spritsa grädden ovanpå och garnera med jordgubbar, toppa med locket och pudra lite vaniljsocker över bakelsen. 

Servera. 




Visa fler inlägg