Jag fick höra att vi idag firar chokladmuffinsens dag, det får man ju absolut inte missa om man som mig fullständigt älskar choklad.
Så därför bjuder jag självklart på chokladbrownie-muffins idag och som om detta nu inte vore nog chokladigt så toppar jag det hela med en gudomlig nutellafrosting.

 
 
 
 


Ca 12 st.

Ingredienser:

ChokladBrownie-Muffins: 

- 150 g smör
- 150 g choklad
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 2 msk kakao
- 3 ägg


Nutella frosting:

- 50 g rumsvarmt smör
- 150 g färskost (philadelphia) 
- 250 g nutella
- 2 dl florsocker

 

Såhär gör du :

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä en muffinsform med önskade formar.

3. Smält smör i en kastrull, ta från värmen och häll ner den hackade choklad, när allt smält rör ner socker och blanda väl.

4. Tillsätt sedan mjöl och kakao, rör i ett ägg i taget , rör ordentligt mellan varje ägg.

5. Fördela i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

6. Låt svalna.

7. Medans muffinsarna svalnar vispa ihop alla ingredienser till frostingen och häll i spritspåse, ställ i kylen en stund så frostingen hårdnar något och blir lättare att spritsa snyggt. 

8. Spritsa dina muffins och njut av fantastiska bakverk.