Knäckig päronpaj, en riktig höstfavorit här hemma.

Publicerat i: Allmänt, Pajer bakblogg, enkel, godast, hembakat, knäckig, paj, päron, päronpaj, snabb
Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta. 
Då låter inte hösten så dyster ändå, sen är det en perfekt årstid för bakning. Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe.
Inte nog med att den är försvinnande god enkel är den också, denna är klar på mindre än en timma och perfekt när tiden är knapp. 







Ingredienser:

- 150 g smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl sirap

- 3-4 mogna lagom mjuka päron

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper.

Skala och skiva päronen, lägg i botten på den klädda springformen.

Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt grädde, sirap och de smälta smöret, rör ihop tills allt är jämnt blandat och fördela sedan jämnt över päronen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. 

Låt svalna något och servera sedan med en klick glass eller grädde. 



#1 - - ida:

Supergod! Med en lyxig vaniljglass blir detta extra festligt.