Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppad med glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Kondisbitar bakblogg, hembakat, jordgubb, kladdkaka, milkshake, vanilj, vanilj kladdkaka, vit kladdkaka
Idag har solen strålat och himlen varit sådär härligt klarblå, då passar jag på att baka något av det somrigaste jag vet nämligen kladdkaka. Men i vanlig ordning med min egna lilla twist, idag bjuds det på Vanilj och jordgubbs-kladdkaka toppad med glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Himmelskt! 

Jag bakade nämligen denna i helgen och lät våra gäster vara "testpanel", vi var blott 5 st i sällskapet och kakan tog tvärslut,ett väldigt gott betyg får man väl ändå säga. 
Fick höra att det var bland de godaste de ätit och att dom ville ta med receptet till det nyöppnade lokala konditoriet som de har hemma. 
Smaken påminner mycket om Jordgubbs-milkshake! 






Ingredienser: 

Kakan:

- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 ägg

Jordgubbstäcke:

- 250 g jordgubbar 
- 1/2 dl socker
- 2 msk maisena majstärkelse
- 1 msk vatten 

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och mjöla en långpanna ca 1.7 liter. Täck botten med bakplåtspapper.

Skiva jordgubbarna och lägg i kastrull tillsammans med socker, maisena och vatten. Låt koka under omrörning till en kräm. Ställ åt sidan. 

Smält smöret till kakan och blanda sedan ihop alla ingredienser i kastrullen, rör till jämnt smet. 

Häll ner jordgubbskrämen i kaksmeten och ta några tag så det blir mer melerad smet (inte helt ihopblandat). 

Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Här varierar det från ugn till ugn men den ska fortfarande vara kladdig i mitten med ett krispigt yttre. 

Låt kakan svalna något och skär sedan kanterna med en vass kniv innan du välter upp på önskat fat. 

Ringla glasyr om så önskas och servera med färska jordgubbar.