Det perfekta macaron receptet fyllda med lime och macarponekräm.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor arla, bakblogg, bloglovin, bästa, cervera, dansukker, franska, godast, lagerhaus, macrone, macroner, recept
Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till det franska lilla bakverket, kanske rent av för att jag inte hittat det perfekta receptet. 
Den franska lilla pralinen som låter så avancerad behöver faktist inte vara så avancerat , jag har nämligen lyckats experimentera fram ett recept som blir helt perfekta både utseendemässigt och smakmässigt! 

Den lätta lilla mandelmarängen som jag fyllde med ljuvlig lime och mascarponekräm blev som poesi för smaklökarna. 

Kanske inte helt efter konstens alla regler men vad i hela värden gör det när den smakar och ser exakt likadan ut som självaste originalet. 




Ingredienser:

- 3 äggvitor
- 1/2 dl socker 
- 3 dl florsocker
- 100 g mandelmjöl

- hushållsfärg för färgglada macarons.

Lime och mascarponekräm:

- 1.1/2 dl grädde
- 125 g mascarpone
- 1/2 dl florsocker
- cest och saft från en lime

Såhär gör du:

Separera gulan från vitan och låt vitorna stå någon timma i rumstemperatur.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget vispa till blank fast maräng.

Sikta ner mandelmjöl, florsocker och eventuell färg, rör försiktigt till jämn luftig smet.

Spritsa i önskad storlek, jag gjorde ganska stora ca 4 cm.

Låt kakorna vila ca 1 timma för att kakorna ska få den karakteristiska "foten". 
Sätt ugnen på 150 grader.
Grädda  i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter beroende på storlek.

Låt svalna på galler.

Mascarpone krämen:

Vispa grädde och tillsätt mascarpone, florsocker och lime, vispa till jämn fast kräm och fyll kakorna.

Njut nu av dina fantastiska franska bakverk.


#1 - - Annika:

Gustav, jag läser med stort nöje din fina blogg och de fantastiska recepten. Men en förbättring som jag även tidigare tänkt på... kanske är jag petig, men det skulle bli lättare för mig om du även i receptet kunde skriva ut hur många det blir av varje sak, alltså när det handlar om kakor, bullar eller som ovan. I övrigt - fortsätt delge oss dina fina recept! Tack! :-)

Svar: Hej Annika ! Va glad jag blir att höra, och jag ska självklart lägga till detta. Förstår att det blir svårt att beräkna, ska fixa detta från och med nu. Återigen tack för dessa fina ord! Ha en fin kväll !! //gustav
Gustav Lagerträd

#2 - - annelie_ua / blomsterochbakverk:

Så spännande, de ser jättefina ut! Jag har hittills bara lyckats med macarons där äggvitan får stå minst 24 timmar och så gör jag med italiensk maräng. Kanske att jag skulle våga prova ditt recept en gång, bara för att testa :)

Svar: Ja men visst är det en hel vetenskap med dessa små rackare, men jag älskar dom och detta recept har funkat för mig. Men blir ju som galen när man lagt så mycket tid och sedan spricker dom ... Ja det tycker jag absolut ! Ha en fin kväll ! // Gustav
Gustav Lagerträd

#3 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Så fina dom blev och fina bilder :)

Svar: Tack så jättemycket :)
Gustav Lagerträd