Många talar om denna årstid och kallar den dyster, visst är den mörk och lite grå men jag väljer att tro att det är därför det blir mörkt fort just för att dölja det gråa innan snön kommer och lyser upp.
Jag tycker också att det är så mysigt att få tända brasan och massvis med ljus och som jag gör idag bakar årets första julgodis. Det ljusar sannerligen upp vilken grå och tråkig dag som helst.
Jag bakar något så roligt som polkagrisfudge med vitchoklad. En härlig kombination av fräsch pepparmint, krämig kola och söt choklad. Ett roligt allternativ till de klassiska julgodiset.



Ingredienser:
- 130 g polkagrisar
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2.1/2 dl grädde
- 75 g vit choklad
Såhär gör du:
Klä en brödform med aluminiumfolie.
Krossa polkagrisarna så smälter de fortare.
Smält smöret i en tjockbottnad stor kastrull.
Tillsätt polkagrisar, socker och grädde, sjud tills polkagrisarna smält ordentligt under ständigt omrörning med träslev. Detta tar lite tid men se till att röra från botten ordentligt hela tiden.
Låt sedan koka under ständigt omrörning till 122 grader. (Se till att röra hela tiden så inget bränner fast i botten) Använd termometer.
Ta från värmen och rör tills allt tjocknar något, tillsätt den vita chokladen och rör jämnt.
Häll över i folieklädd form och låt svalna och sätta sig, skär rutor i önskad storlek.
Njut av fantastisk fudge.
