Advent och jul närmar sig med stormsteg, denna fantastiska högtid som tillåter oändligt med sötsaker. Det är den tiden på året då det bakas som mest hemma i våra kök.
Dofter så som nygräddade pepparkakor, saffransbröd och struvor sprider sig i köken.
Därför tänkte jag idag bjuda på ett härligt och enkelt recept inför julens bakning på kokostoppar med smak av saffran och apelsin.
Helt ljuvliga och juliga smaker som passar sådär perfekt tillsammans. Den spröda och mjuka kokostoppen förtjänar sannerligen en julupplaga tycker jag.



Ingredienser:
- 200 g kokos
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 msk saffransessece
- cest från en apelsin (finrivet skal)
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser och låt stå en stund för att svälla något.
Forma till toppar på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter ( till topparna börjar få färg ).
Låt svalna och ringla eventuellt choklad över och servera.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i 8 min.

Åå men så gott :) Skulle man kunna använda vanligt saffran istället? Hur mycket ska man då ta? Och måste man blanda det med vatten eller något?