Hoppas ni alla har haft en härlig midsommarhelg, idag tänkte jag bjuda på ett roligt recept på små kladdiga brownie i portionsformar.
Perfekt att servera som dessert ihop med färska bär och glass eller grädde.
Eller självklart precis som dom är.
Lite roligt att göra i portonsformar tycker jag och sen blir känslan lite lyxigare.
Snabba och enkla är dom också vilket kan vara bra dom dagarna man kanske inte har jättemycket tid att spendera i köket.


Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g choklad, 60 g ljus + 40 g mörk
- 2 1/2 dl socker
- 3 ägg
- 2.1/4 dl mjöl
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och mjöla en muffinsplåt eller använd muffinsformar i plåten.
Smält smör och choklad över vattenbad.
Blanda ihop med sockret och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör ihop ordentligt mellan varje ägg.
Tillsätt sedan mjölet och rör till jämn smet.
Fördela i muffinsplåten och och grädda mitt i ugnen ca 9 min. Håll lite koll då dom snabbt blir "över" bakade.
Lossa genom att skära med en kniv runt varje brownie och ta upp ut plåten med hjälp av en sked. Eller lyft upp dina formar.
Låt svalna något eller helt.
Servera med färska hallon och grädde eller varför inte med en kula krämig vaniljglass.
Det ser riktigt gott ut :)