Lemonad bars med frisk smak av jordgubb och citron.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Kondisbitar, Mitt härliga liv bakblogg, bar, bloglovin, bäst, fantastisk, fräsch, godast, gott, lemonad, lemonadbars
Efter en dag återigen fylld med strålande sol och klarblå himmel så faller nu ett lätt sommarregn, så mysigt att krypa upp i soffan och höra regnet slå mot fönstret.

Då passar jag på att bjuda er alla på ett underbart och uppfriskande recept på lemonad rutor med smak av jordgubb. Söta och friska rutor som passar perfekt att ta med sig till stranden. Den blev väldigt populär här hemma vill jag lova. 

Detta är ett amerikanskt recept som jag har översatt och omvandlat till svenska mått och självklart med min egna personliga touch på. 





Hoppas det ska smaka.

Ingredienser:

Botten:

- 125 g smör
- 1/2 dl socker
- 2 dl mjöl
- en nypa salt

Lemonad fyllning:

- 350 g frysta jordgubbar (blir ca 2 dl passerad jordgubbssaft)
- 1.1/2 dl mjöl
- 3.1/2 dl socker
- 1.1/2 tsk citron cest
- en nypa salt
- 4 äggvitor
- 1 helt ägg
- 1.1/2 dl färskpressad citronsaft (ca 3 citroner.)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg de frysta jordgubbarna i en kastrull och tina på låg värme, rör emellanåt, låt sjuda till sylt konsistens.

Klä en form i storlek av en halv långpanna med bakplåtspapper.

Vispa smöret och sockret poröst och tillsätt sedan mjöl och salt vispa till jämn smet. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen till gyllenbrun färg ca 25 minuter. 

Passera jordgubbarna igenom en sil och försök att få ut så mycket saft som möjligt. 

Blanda mjöl, socker, cest och salt i en bunke.

Tillsätt äggvitorna och de hela ägget och rör tills allt är väl blandat.

Tillsätt sedan citronsaften och den passerade "jordgubbssaften", rör tills allt är ordentligt blandat och häll över den gräddade botten.

Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter, testa genom att skaka lite lätt på formen och kolla så att den är fast och inte dallrar. 

Låt svalna, ta ut formen och ställ sedan i kylen för att kallna ordentligt. Njut nu av dina fräscha jordgubbsrutor.


Ha det så bra så ses vi imorgon igen.
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

Mums

#2 - - corneliaeriksson.blogg.se:

Oj vad spännande! Ser gott ut, är det ungefär som sockerkaka i konsistensen?

#3 - - Robex Lundgren:

åh vad gott

#4 - - Siri:

Åh så gott det ser ut, gillar även bilderna ;)

#5 - - Kristin // The Chocolate Box:

Ser supergott ut, gillar att det är massor av härlig fyllning! :)

Svar: Va roligt att höra :) dom är magiskt goda måste jag erkänna ! :)
Gustav Lagerträd

#6 - - ewa nilsson:

Har just hittat din blogg men fattar inte upplägget. Jättefina bilder men ofta finns det ju inga recept. Hur tänker du.

Svar: Va roligt att du hittat hit ! :) tanken är att det oftast ska vara recept men ibland också att bara skapa bakglädje med bilder, roliga tips , ja allt som händer i detta kök. Men som sagt mest recept och lite annat ! :)
Gustav Lagerträd

#7 - - Lisa olgemar:

Hej Gustav! Såg dig i TV där du gjorde fantastiska bakverk. Nu har jag provar dessa citron och jordgubbskakor som blev fantastiskt goda. Men jag undrar om jag gjorde rätt när jag vispade äggvitan till hårt skum och så undrar jag om de blir bra när man fryser dem. Lisa

Svar: Hej :) vad roligt att höra. visst är dom helt fantastiska ! Så fräscha men ändå söta. Jag rör bara ner äggvitorna utan att vispa dem. Jag vågar inte svara på det, jag har inte testat men jag tror inte det ska vara några problem :) ha en härlig kväll ! :) // Gustav
Gustav Lagerträd