Hallon och vanilj "swirl" cheesecake-muffins.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, bloglovin, bäst, cheesecake, godast, muffins, recept, sqirt, swirl, söta
Att befinna sig i en grönskande prunkande trädgård fylld med doftade honungsrosor och lavendel , självklart kikar ett och annat ogräs ogenerat upp också men dessa dagar är så välkomna och inspirerande tycker jag. 

Att solen fortsätter stråla ända in på kvällskvisten är underbart men nu får jag och mina röda kinder faktist njuta av den genom köksfönstret för idag har det bakats små hallon och vanilj cheesecake-muffins ,så vansinnigt goda och läskande efter en dag i solen. 




Lite roligt att baka små portions varianter och så "rasande eleganta" med hallon mönstret ovanpå. 
Självklart kan man servera dessa med en klick vaniljglass men själv njuter jag dom precis som dom är.

Perfekt att servera på barnkalaset eller varför inte ta med till stranden nu i sommar. 

Ett recept jag varmt rekommenderar, det var strykande åtgång här hemma vill jag lova och dom kommer att bakas fler gånger i sommar. 



Kexbotten:

- 10 digestivekex 
- 50 g smör (3.1/2 msk smält smör)
- 1.1/2 tsk socker

Hallonswirl:

- 60 g frysta hallon
- 2 msk socker

Cheesecakefyllning:

- 200 g färskost 
- 1.3/4 dl socker
- 1.1/2 msk mjöl
- 1 tsk cest ( rivet citronskal )
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk gräddfil ( 70 g )


Såhär gör du:

Kexbotten:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Mixa digestivkexen ihop med de smälta smöret och sockret, tryck ut i muffinsformar i muffinsplåt. 

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, låt kallna.

Hallonswirl:

Lägg de frysta hallonen och sockret i en kastrull och koka ihop.

Passera igenom finmaskig sil.


Cheesecakefyllning:

Rör ihop mjöl och socker tillsätt sedan färskost och cest ,vispa till jämn smet.

Rör ner vaniljsocker och gräddfil tills allt är väl blandat. 

Fördela jämnt över de gräddade bottnarna och toppa med en klick hallonsås, ta en tandpetare och gör mönster ovanpå.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25. 
( ja gräddade ca 20 min.)

Låt svalna och ställ kallt någon timma. 

Servera sedan och njut ordentligt.


Hoppas ni alla har en härlig söndag.
#1 - - helene:

Hur många blev det av en sats?

Svar: Ca 12 :) jag använde en muffinsplåt :)
Gustav Lagerträd

#2 - - Liza:

Låter hur goda som helst! Undrar om man kan göra dem glutenfria?

Har för mig det finns glutenfria digestivekex, men vad kan jag ta istället för mjölet i fyllningen? Maizena? Potatismjöl?

#3 - - isa - live your dreams:

haha jag började rysa när jag såg dem för det såg så jäkla gött ut! haha bra betyg!

#4 - - Leila :

Ser härligt ut nu till sommaren!
//Leila

#5 - - Matilda:

De ser ut att smaka underbart!

#6 - - Emma:

Åh så underbart! Kram

#7 - - william:

Oooh gud vad gott:D

#8 - - Sofia:

Åh så gott!!

#9 - - SSANNAALICIA:

Det ser fantastiskt gott ut! :D

#10 - - Frida:

Oj så vackra bilder! Det låter supergott :) Men hur många blir det av en sats? :)

#11 - - Nora:

Åhh vad gott det ser ut!

#12 - - Nora:

Åhh vad gott det ser ut!

#13 - - Emma Grann Fotografi:

MUMS!!

#14 - - Elina:

Ahmen lägg AV, vad det saftas i munnen nu!

#15 - - Jenny :

ÅH vad gott det både låter och ser ut! :)

#16 - - Cherie | Börja Spring:

Oj vad smarrigt det såg ut!

#17 - - Amanda♥:

Åh så gott det såg ut, fina bilder och fin bild också! :)

#18 - - Robex Lundgren:

läckert

#19 - - Takai / Beatrice:

MEN LÄGG AV! :D HUUR GOTT ser inte det där ut att vara då liksom? Kram!

#20 - - Fia:

Kakorna ser ju helt fantastiska ut.
Kommer att spara receptet tillsammans med en bild, så att jag kan visa hur mina kakor skulle sett ut egentligen ;)

#21 - - Emma:

Fina de blev!!

#22 - - Ida:

Ojojoj va läckert!!! Skulle gärna smaka 😀

#23 - - Christel:

Så underbart goda. Har precis bakat första satsen och dom kommer inte bli gamla i burken. Tack för ett fantastiskt recept. Dom är dessutom så vackra så man kan ta med som värdinnepresent.

Svar: Åh va roligt att höra, dom är helt underbara både för öga och munn :) ha en härlig måndagkväll !
Gustav Lagerträd

#24 - - Tess:

Det där ser verkligen helt underbart gott ut! :D Kram

#25 - - När Annie fotograferar i USA:

Åh, så gott det ser ut! Måste testas!! :-D Underbar blogg också, härliga färger och vackra bilder. Man blir glad av att besöka den!

Svar: Åh tack så jätte mycket ! Va roligt att höra. Ha en fin helg :)
Gustav Lagerträd

#26 - - Susanne:

Går dom att frysa:)