Att befinna sig i en grönskande prunkande trädgård fylld med doftade honungsrosor och lavendel , självklart kikar ett och annat ogräs ogenerat upp också men dessa dagar är så välkomna och inspirerande tycker jag.
Att solen fortsätter stråla ända in på kvällskvisten är underbart men nu får jag och mina röda kinder faktist njuta av den genom köksfönstret för idag har det bakats små hallon och vanilj cheesecake-muffins ,så vansinnigt goda och läskande efter en dag i solen.
Lite roligt att baka små portions varianter och så "rasande eleganta" med hallon mönstret ovanpå.
Självklart kan man servera dessa med en klick vaniljglass men själv njuter jag dom precis som dom är.
Perfekt att servera på barnkalaset eller varför inte ta med till stranden nu i sommar.
Ett recept jag varmt rekommenderar, det var strykande åtgång här hemma vill jag lova och dom kommer att bakas fler gånger i sommar.
Kexbotten:
- 10 digestivekex
- 50 g smör (3.1/2 msk smält smör)
- 1.1/2 tsk socker
Hallonswirl:
- 60 g frysta hallon
- 2 msk socker
Cheesecakefyllning:
- 200 g färskost
- 1.3/4 dl socker
- 1.1/2 msk mjöl
- 1 tsk cest ( rivet citronskal )
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk gräddfil ( 70 g )
Såhär gör du:
Kexbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Mixa digestivkexen ihop med de smälta smöret och sockret, tryck ut i muffinsformar i muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, låt kallna.
Hallonswirl:
Lägg de frysta hallonen och sockret i en kastrull och koka ihop.
Passera igenom finmaskig sil.
Cheesecakefyllning:
Rör ihop mjöl och socker tillsätt sedan färskost och cest ,vispa till jämn smet.
Rör ner vaniljsocker och gräddfil tills allt är väl blandat.
Fördela jämnt över de gräddade bottnarna och toppa med en klick hallonsås, ta en tandpetare och gör mönster ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-25.
( ja gräddade ca 20 min.)
Låt svalna och ställ kallt någon timma.
Servera sedan och njut ordentligt.
Hoppas ni alla har en härlig söndag.
Hur många blev det av en sats?