Enkla och kladdiga Havrerutor med dulce de leche och choklad.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Kondisbitar baka, bakblogg, bloglovin, choklad, dulce de leche, havrerutor, kola, lagerhaus, söta
Det känns nästan lite syndigt att inta köket när sommaren och solen fullkomligen strålar, men nu kan jag faktist inte hålla mig längre.

Som ni förstår så bakas det inget som är temperatur-känsligt idag. Även fast termometern visar dryga 30 grader så drar jag mig inte från att sätta på ugnen, jag fick nämligen en strålande ide, jag hade en burk karamelliserad mjöl alltså den som är färdigkokt och jag har länge funderat på vad jag ska hitta på med den, då slog det mig att jag naturligtvis ska göra klassiska havrerutor men jag delar smeten på två och lägger ett lager med den karamelliserade mjölken emellan, en riktig chansning som visade sig bli väldigt bra. 
Det är så sött så det pirrar till i kroppen men ibland är det precis det man vill ha. Och som om det inte var nog så strödde jag över ett lager chokladknappar också för att sedan slå över den andra halvan av havreruts degen. Ett knaprigt yttre och mjukt och krämigt inre.
Ja ni förstår ju att detta kan ju inte bli annat än sött och vansinnigt gott och därför delar jag självklart med mig av detta recept som är perfekt att ha i kylväskan på picknicken eller till stranden och jag lovar att detta går garanterat hem hos sötsugna barn. 







Hoppas ni har en fantastisk lördag alla ni härliga ! 


Ingredienser:

- 150 g smör
- 1.1/2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl mjöl
- 2 dl havregryn 
- 1 tsk bakpulver

- 1 eller en halv burk karamelliserad mjölk (Den färdigkokta) beroende på hur söt man vill ha den. 
- 1 dl chokladknappar.

Gör såhär:


Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en form med bakplåtspapper i storlek med en halv långpanna ( 26x17 cm använde jag).

Smält smöret och blanda det sedan med socker och vaniljsocker rör tills allt är blandat.

Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver rör till jämn smet och fördela hälften av smeten i formen, tryck ut så den täcker botten jämnt och grädda i mitten av ugnen 10 min.

Ta ut ut ugnen och fördela den karamelliserade mjölken jämnt över den gräddade "bottnen" strö sedan chokladknapparna och smula till sist över den andra halvan av havredegen. 
Grädda i mitten av ugnen ca 16-20 minuter. 

Mycket viktigt är att låta denna kaka svalna och sedan stå kallt några timmar så den sätter sig ordentligt men sedan är det bara att skära i rutor och njuta.




#1 - - Marina Danielsson:

Underbar!!

#2 - - Marina Danielsson:

Underbar!!

#3 - - Amanda:

Fyyy vad gott!